Successos

El quadern negre

Tura Soler

Conegudes i desaparegudes

Agostina Rubini, desapareguda fa poc a Palma, i Malen Ortiz, desapareguda fa més de 10 anys, van coincidir a l’escola. Totes dues es donen per mortes però no les troben

Malen Zoe Ortiz Rodríguez i Agostina Rubini Medina són dues noies d’origen argentí que vivien a Calvià, Mallorca. Totes dues estan desaparegudes. Malen, des del 2 de desembre del 2013 i Agostina, des del 2 d’octubre passat. Les dues desaparicions no tenen relació, però les dues noies tenien un vincle. Van anar a la mateixa escola i es coneixien. Malen era un xic més gran que Agostina, que era amiga de la seva germana petita. I Agostina va participar en algunes de les manifestacions que es van fer per demanar el retorn de Malen quan feia poc que havia desaparegut. Hi ha una altra coincidència entre les dues desaparicions. La policia dona per mortes totes dues noies. En el cas de Malen Ortiz, de qui es va perdre el rastre a Calvià, quan anava amb patinet cap a casa del seu xicot, on no va arribar mai, la Guàrdia Civil pensa que va ser víctima d’una mort criminal i té un sospitós, José Ruiz, un exrepresentant de Hollywood que el 2013 vivia en una casa a peu de la carretera de cala Figuera, per on va passar Malen amb el seu skate l’últim cop que se la va veure amb vida. Passats els anys, la Guàrdia Civil va fer moviments de terres buscant el cos de Malen en uns terrenys a prop de la casa del sospitós, però no la van trobar. L’operació es va fer després que el mateix Ruiz, que ara ja és un ancià i té afectacions mentals, confessés que sabia on podia ser la noia. En el cas de l’Agostina, la Policía Nacional ha fet una roda de premsa per exposar públicament la seva teoria que va morir accidentalment. Estan convençuts que la noia es va ficar dins d’un contenidor d’escombraries, no en va poder sortir i el camió de recollida la va compactar amb la brossa i la va acabar abocant a la planta de Son Reus, on hi ha la incineradora. S’han mogut tones de deixalles a Son Reus buscant el cos de la noia i només s’han trobat unes restes òssies que s’han dut a analitzar per si poden ser de la noia desapareguda. La policia ha explicat que descarten totalment la intervenció de terceres persones i consideren, després d’haver analitzat les càmeres de seguretat de la zona i d’haver interrogat testimonis, que Agostina anava a buscar l’autobús per tornar cap a casa després d’un vespre de copes amb els amics i es va ficar voluntàriament dins d’un contenidor. No hi ha cap càmera que capti aquest moment, però es basen en el testimoni d’un dona que era en un banc a prop i que va veure al costat del contenidor la bossa de la noia i una brusa amb un estampat de lleopard que duia per sobre. La policia està convençuda que Agostina es va ficar al contenidor ella mateixa per la seva voluntat. El rastreig del mòbil el situa al contenidor, primer i a Son Reus, després. Tot i que les donen per mortes, Malen i Agostina continuen presents als cartells de desapareguts. Com Anna Eva Guash, la mestra desapareguda també a Mallorca ara ha fet 23 anys, que també es dona per morta, en aquest cas assassinada, però de qui mai s’ha trobat el cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia