Successos

Detenen els líders d’una organització terrorista de l’Equador

Els arrestats formaven part del grup Los Tiguerones i tenien una ordre internacional de detenció

La Guàrdia Civil, conjuntament amb la Policia Nacional de l’Equador, ha detingut a Segur de Calafell els líders d’una organització considerada terrorista anomenada Los Tiguerones, els quals tenien una ordre internacional de detenció per ser presumptes responsables d’un delicte de terrorisme. Els dos arrestats són germans i feia anys que vivien a Catalunya amb documentació falsa. Coordinaven i dirigien les activitats que el grup realitzava a l’Equador.

Entre les accions terroristes, se’ls acusa de la col·locació de diversos cotxes bomba i l’assalt al mitjà de comunicació equatorià TC Televisión, on una desena d’encaputxats van entrar amb armes de foc, granades i explosius.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, aquest acte violent va ser motivat amb l’objectiu de causar terror i pressionar el govern de l’Equador, per tal de coaccionar-lo i que cedís sobre la pressió policial que s’exercia envers les bandes criminals que el país cataloga de terroristes.

En aquest sentit, a Los Tiguerones se’ls acusa de ser els responsables de l’assassinat del fiscal equatorià que, justament, s’encarregava de la investigació de l’assalt a aquest mitjà de comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia