Successos

L’exregidor jutjat al cas del Parc Central declara que no hi tenia cap interès

Àngel Fernández està acusat d’un delicte continuat de tràfic d’influències i d’un delicte continuat de prevaricació

Àngel Fernández, l’exregidor d’Urbanisme acusat en el cas del Parc Central de Tarragona, ha assegurat avui que “no tenia cap interès” en la tramitació del centre comercial. Ho ha declarat avui durant el judici que s’està celebrant des de principis de setembre. Fernández, que era regidor amb CiU, està sent jutjat juntament amb els empresaris Juan Carretero i José Miguel Yubero per un delicte continuat de tràfic d’influències i el lletrat Enric Llobet per blanqueig de capital. El cas es remunta als anys 90, a l’entorn del procediment per construir un centre comercial a la ciutat.

La fiscalia acusa Fernández d’un delicte continuat de tràfic d’influències i d’un delicte continuat de prevaricació, pels quals sol·licita una pena de quatre mesos d’arrest major, 8 anys d’inhabilitació especial per feina o càrrec públic i una multa de 2.406.000 euros amb responsabilitat personal subsidiària de cinc mesos en cas d’impagament, així com el pagament de les costes processals. L’exregidor ha declarat avui que no tenia cap interès en la tramitació del projecte i ha realçat que les contraprestacions acordades en el conveni urbanístic amb Erosmer Valencia –l’empresa interessada en la instal·lació del centre comercial–, van permetre la construcció dels dos ponts a l’entrada a la ciutat i la reurbanització d’aquesta zona.

Avui han declarat també els dos empresaris, que han negat que coneguessin els dos contractes entre diverses empreses de l’entramat per valor de més de 200 milions de pessetes per la intermediació en la compra dels terrenys del gas. La Fiscalia acusa Juan Carretero i José Miguel Yubero de tràfic d’influències continuat en concepte d’inductors o cooperadors necessaris del concurs medial d’aquest delicte. En aquest cas, els demana una pena de quatre mesos d’arrest major, 8 anys d’inhabilitació especial per feina o càrrec públic i una multa d’1.800.000 euros amb responsabilitat personal subsidiària de quatre mesos en cas d’impagament i sufragar les costes processals. La instrucció del cas va començar el 1997 i s’investigava també Isidoro Prenafeta i dos empresaris més que no han arribat al judici perquè han mort. També s’investigava Miquel Colàs, exalcalde de Reus, que ha quedat exclòs provisionalment de la causa atès que no es troba en les condicions “adequades” per la seva avançada edat.

Dimecres vinent està prevista l’última vista del judici serà quan el fiscal i les defenses faran els seus informes i conclusions finals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia