Successos

Detenen dos lladres multireincidents especialitzats a robar alcohol

La Policia Local de Platja d’Aro ha detingut dos lladres multireincidents especialitzats a robar alcohol dels supermercats. Tenen 50 i 52 anys, entre els dos ja sumen fins a 24 detencions i se’ls atribueixen furts d’ampolles per valor de 3.000 euros. Els agents, que ja els seguien la petja des del setembre i els tenien identificats, els van poder atrapar gràcies a les càmeres de videovigilància just quan acabaven de cometre un robatori a Palafrugell i entraven amb el cotxe a Platja d’Aro. Segons informa la policia a l’ACN, els dos homes formarien part d’un grup organitzat georgià. Entraven als supermercats, treien les alarmes de les ampolles de licor i se les amagaven amb l’ajuda de faixes o peces ajustades de roba interior.

Els robatoris d’alcohol van començar a detectar-se aquest setembre, quan dos supermercats de Platja d’Aro van denunciar a la Policia Local que els havien robat ampolles valorades en 800 euros. A aquests casos, poc després se n’hi van sumar dos més. El Grup de Delinqüència Urbana de la policia va obrir una investigació i, gràcies a les gravacions de les càmeres dels supermercats i a les de la xarxa de videovigilància del municipi, van poder identificar-ne els autors. Els lladres entraven per separat a dins dels supermercats i, de mitjana, cadascun sostreia unes cinc ampolles cada vegada.

A través de les imatges, els agents van poder identificar el vehicle amb què es movien els sospitosos i anotar-se’n la matrícula. A més, van observar com els lladres sempre feien servir el mateix modus operandi: aparcaven el cotxe a prop dels supermercats on actuaven i, un cop a dins, treien les alarmes de les ampolles d’alcohol i se les amagaven entre la roba, amb l’ajuda de faixes o peces ajustades de roba interior.

Després de creuar la matrícula del cotxe amb la base dades policial, els investigadors van descobrir que el seu titular era un georgià que viu a l’Hospitalet de Llobregat i que acumula nombrosos antecedents per furts similars. A partir d’aquí, i anant estirant el fil, la Policia va poder identificar el segon lladre i va saber que tots dos formaven part d’un grup criminal, precisament especialitzat a cometre aquest tipus de robatoris.

Finalment, aquest divendres passat la Policia Local de Platja d’Aro va poder atrapar els dos lladres, contra els qui ja s’havien activat dues ordres de detenció. Va ser cap a la una del migdia, quan el cotxe amb què es movien va entrar al municipi i les càmeres de videovigilància van donar avís a comissaria.

Les patrulles de la Policia Local van interceptar el cotxe i van detenir els dos homes, que tenen 50 i 52 anys. Se’ls acusa de quatre delictes de furt comesos a supermercats de Platja d’Aro. En total, el valor de les ampolles d’alcohol que van sostreure puja a 3.000 euros.

Però aquí no acaba tot, perquè quan els agents els van aturar, a l’interior del cotxe els hi van trobar 41 ampolles d’alcohol. Estaven valorades en 800 euros i part d’elles les havien sostret d’un supermercat de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia