Punt divers

Mollerussa torna a ser el centre del llibre infantil i juvenil en català

Mollerussa torna a ser des d'aquest dilluns el centre neuràlgic del llibre infantil i juvenil. I es que la XXV edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil ha arrencat amb la visita dels primers grups d'escolars i la inauguració oficial per part de les institucions. En aquest sentit, la directora del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Marta Vilagut, ha destacat les dimensions del saló, ubicat al pavelló firal, i l'ambientació que hi han donat els organitzadors fent-lo visualment atractiu per a la mainada. El saló, que estarà obert fins al pròxim 10 de maig, compta amb la presència d'una quinzena d'editorials i més de 3.000 títols, fet que el converteixen en únic als Països Catalans.

El saló està obert a tots els públics tot i que s'adreça als lectors de llibres en català de fins a 16 anys. Això no obstant, el recinte es destina, durant les hores lectives, a acollir escolars que ho sol·liciten i a programar activitats destinades a promoure la lectura en català entre els alumnes. En aquest sentit, Marta Vilagut, ha dit que és important que els centres programin les visites per tal que els escolars puguin aprendre molt més del que s'ofereix amb els monitors que hi ha al saló. Per la seva part, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mollerussa, Eduard Comalada, ha destacat que el canvi de dates del saló - en les darreres ocasions s'havia celebrat a finals de maig - ha afavorit a les escoles i que de fet ja fa setmanes que tenen totes les visites tancades amb col·legis que estan a la llista d'espera per si algun falla. Així mateix, ha remarcat que l'oferta paral·lela al saló, com són les visites a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell i a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, ajudaran a promocionar la comarca més enllà de la demarcació de Lleida.A banda d'exposició i presentació de llibres, el saló acollirà tot un seguit d'activitats lúdiques relacionades amb el món editorial, com ara 'l'Hora del conte', representacions teatrals o trobades amb escriptors. Així mateix, hi ha exposicions com la que porta per nom 'De l'ABC a l'SMS0, que fa un repàs dels processos d'aprenentatge a través de la literatura infantil i juvenil; 'Josep Vallverdú: l'aventura de ser escriptor', o '20 contes de Hans Christian Andersen'.Enguany, com a novetat, el certamen compta amb una mostra de llibres electrònics, i per tal de celebrar el seu 25è aniversari, també hi ha una exposició de cartells de les diferents edicions que se n'ha fet fins ara.Per últim, i en el marc del saló, del 8 al 10 de maig també se celebrarà a Mollerussa el IV Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana, una trobada que se celebra cada quatre anys amb l'objectiu d'oferir un marc de debat per al sector. El Congrés preveu reunir 36 escriptors i experts en literatura infantil i juvenil, entre els quals figuren noms com el de Josep Vallverdú.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.