Punt divers

El consell del Pla d'Urgell rep una denúncia per contacte amb un fungicida en unes sabates de compra

PONENT

El passat 10 de març l'oficina d'antenció al consumidor del Consell Comarcal del Pla d'Urgell va rebre una denúncia per contacte amb dimetilfumarat. El cas denunciat es va donar perquè una de les sabateries de la zona va vendre calçat que portava dins el fungicida dimetilfumarat i aquest va produir una dermatitis al consumidor. En aquests moments el producte ja ha estat retirat del mercat i el consumidor es troba en bon estat de salut. Des del consell comarcal no ha transcendit ni l'establiment, ni la persona afectades per aquest cas. Així mateix, l'ens ha donat l'avís a tots els establiments de calçat de la comarca perquè no es pugui tornar a donar un cas semblant.

D'altra banda, des del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'ha volgut recordar als consumidors que aquest tipus de fungicida pot produir al·lèrgia a algunes persones i a d'altres no, però que és perillós per la dermis i que la Comissió Europea considera que una concentració de 0,1 mg/kg de dimetilfumarat pot produir reaccions al·lèrgiques a la persona.En aquest sentit, l'ens comarcal assenyala que és important tenir en compte que el dimetilfumarat pot estar present en diversos productes com calçat i mobiliari, com sofàs o butaques, i per aquest motiu recomana que abans de comprar aquests productes es pregunti si porta aquest tipus de fungicida.Com cada any, des de l'oficina d'atenció al consumidor del Pla d'Urgell també s'estan duent a terme campanyes de control de mercat. Actualment s'estan inspeccionant productes alimentaris i industrials perquè mitjançant la presa de mostres es pot saber si el fabricant informa correctament el consumidor del producte posat a la venda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.