Punt divers

Adjudiquen la instal·lació de la nova presa intermèdia del pantà d'Oliana que també donarà servei als municipis pròxims

PONENT

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha adjudicat a l'empresa Obres i Serveis Públics, S.A. (OSEPSA) l'obra d'instal·lació d'una presa intermèdia a la presa d'Oliana (Alt Urgell). L'actuació, que s'executarà mitjançant de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) suposarà una inversió estatal de 4.330.000 euros. La nova presa garantirà l'aportació de cabals mediambientals al riu Segre i també beneficarà les localitats properes ja que serà el punt de partida de les conduccions incloses en els projectes de transformació en regadiu dels termes alturgellencs de Peramola, Bassella i d'Oliana.

Segons la CHE, l'obra té com a objectiu principal la creació d'una nova presa que garantirà l'aportació, en cas d'avaria d'altres elements, de cabals mediambientals al riu Segre i dels cabals concedits a la piscifactoria situada aigües avall de l'embassament. A més, els treballs milloraran la seguretat de la presa ja que inclouen la reparació i condicionament dels seus sobreeixidors amb un nou sistema hidràulic que accionarà les dues comportes existents. D'altra banda, el projecte beneficiarà de forma directa a les localitats de l'entorn ja que la nova presa intermèdia serà el punt de captació de cabals de les conduccions projectades per a la transformació en regadiu dels termes municipals de Peramola, Bassella i Oliana. Els projectes de transformació en regadiu s'integren en les actuacions de compensació per la construcció de l'embassament de Rialb en aquests termes municipals i es recullen com a obres d'interès general dins el Pla Hidrològic Nacional.  Les tres conduccions projectades que agafaran els cabals de la nova presa intermèdia d'Oliana s'emmarquen en el conveni signat l'any passat entre el MARM -a través de la CHE- i la Generalitat de Catalunya -mitjançant el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural- per coordinar les accions relacionades amb la transformació en regadiu dels termes de Peramola, Bassella i Oliana. Els treballs per construir la nova presa començaran en breu amb una sèrie d'actuacions subaquàtiques i una batimetria a la zona pròxima on s'ha de començar la perforació, amb la intervenció d'un grup de bussejadors especialitzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.