Punt divers

Els anti-Bolonya abandonen les taules de debat que mantenien amb el rectorat de la UdL per les càrregues policials

PONENT

Els estudiants anti-Bolonya han anunciat que abandonen les taules de debat que mantenien amb el rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) des de febrer on debatien sobre l'adaptació de la UdL a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), més conegut com Pla Bolonya. Així ho han anunciat representants dels estudinats al Consell de Govern de la UdL que s'ha reunit aquest divendres. Deu estudiants han llegit un comunicat criticant la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra membres del col·lectiu anti-Bolonya a Barcelona i han demanat la dimissió del rector de la UB, Dídac Ramírez, així com dels consellers d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i d'Interior, Joan Saura.

Els estudiants també han criticat l'equip de govern de la UdL 'per no haver-se posicionat amb claredat' davant els fets que van tenir lloc a Barcelona. Així mateix, els estudiants han anunciat que abandonen les taules de debat sobre l'EEES com a representants de l'Assemblea d'Estudiants de Facultats i Escoles de la UdL, taules que estudiants i rectorat porten celebrant des del passat mes de febrer i que han titllat 'd'entreteniment que ofereix l'equip rectoral per mirar d'adormir' la seva lluita.  Per la seva part, el rector de la UdL, Joan Viñas, ha reiterat la 'voluntat de diàleg amb l'estudiantat' i ha assegurat que les taules de debat continuaran, 'ja que aquest era el compromís a què es va arribar'. La UdL tindrà quatre nous centres de recercaEl Consell de Govern ha aprovat avui la creació de quatre nous centres de recerca a la UdL amb l'objectiu d'impulsar la visibilitat de la investigació i la transferència de coneixement que està portant a terme el seu personal docent i investigador i millorar els mecanismes de suport al desenvolupament de l'activitat investigadora i la captació de recursos externs. Aquests estructures agrupen 17 grups de recerca de la Universitat de Lleida que treballen en els àmbits agroalimentari, sociohumanístic i jurídic, i l'anomenat tecnoXXI.Es tracta del Centre de Computació de Ponent (CCP) que realitzarà recerques en el camp de la computació i l'enginyeria en programari lliure; el Centre de Recerca en Producció Animal (CIPA), dedicat al camp de la ramaderia; el Centre d'Estudis Jurídics i Mediació (CEJEM) que investigarà en mediació i resolució de conflictes en diferents contextos socials des de la perspectiva de les ciències jurídiques, econòmiques, socials i humanes; i el Centre de Recerca en Tecnologies per a la Sostenibilitat (CRETESOS), dedicat fonamentalment a l'estalvi energètic, la utilització d'energies renovables, l'aplicació de maquinària industrial de nous automatismes i la interacció persona-ordinador. Aquests centres, que es preveu comencin a funcionar en tres mesos, seran finançats per la UdL segons els objectius que pretengui assolir cadascún d'ells i les disponibilitats pressupostàries de la institució, afirma el vicerector de Política Científica i Tecnològica, Ramon Canela.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.