Punt divers

Foment treu a licitació les obres de la variant de Gerri de la Sal

El Ministeri de Foment ha tret aquest divendres a licitació les obres de millora del tram de la N-260 -Eix Pirinenc-, a Gerri de la Sal (Pallars Sobirà), les quals preveuen la construcció d'una variant de 2.230 metres per evitar el pas dels vehicles per l'interior de l'estret nucli urbà. L'opció de variant escollida per Foment transcorrerà des del sud-nord del terme de Gerri cap a l'oest desdoblant la N-260 entre els quilòmetres 292,5 i 294,8. Les obres, que surten a licitació per quasi 45 milions d'euros, també preveuen la construcció d'un túnel de 980 metres, que s'executarà seguint el nou mètode austríac i un viaducte de 96 metres que creuarà la N-260.

A més, el projecte també inclou la construcció d'un pont per damunt del barranc d'Ancs de 33,80 metres i un pas inferior al quilòmetre 1,630 per donar accés a les finques del marge esquerre de la nova carretera, i permetre els elements necessaris per al drenatge longitudinal i transversal del traçat com ara  la senyalització i les mesures de seguretat. La variant disposarà de dues calçades de 3,5 metres per sentit i un voral bilateral d'1,5 metres. Amb la construcció de la llargament reivindicada variant, els vehicles que es dirigeixin al Pirineu de Lleida no hauran de passar per l'interior de Gerri de la Sal, que és molt estret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.