Punt divers

La Molina i Masella es mostren satisfetes per l'afluència d'esquiadors però lamenten les altes temperatures

Les estacions d'esquí ceretanes de la Molina i Masella han fet una valoració positiva del nombre d'esquiadors que han passat per les seves instal·lacions en aquests primers dos dies del pont de la Puríssima però han lamentat que les altes temperatures, amb mínimes positives i màximes aquest diumenge a migdia que s'han apropat als 10ºC a 1.600 metres d'alçada, els impedeixi fabricar neu artificial, impossibiliti l'obertura de noves pistes i dificulti el manteniment de les poques que hi ha obertes. 'La veritat és que les temperatures no ens estan acompanyant. Fa uns dies va fer una nevadeta però ara la meteorologia ens impedeix fer res', ha comentat amb resignació Marta Vives, responsable de la Molina.

'Tot i això, nosaltres fem una valoració positiva del cap de setmana. Tenim cinc pistes obertes, amb tres quilòmetres esquiables, quatre remuntadors en funcionament i gruixos de 15 a 30 centímetres', ha continuat Vives. 'Una àrea esquiable reduïda però la gent que ha vingut s'ha mostrat igualment contenta', ha puntualitzat la responsable de la Molina, que ha assenyalat que molts esquiadors s'han apropat a l'estació degana de Catalunya a recollir el forfet de la temporada. Igualment, des de l'estació veïna de Masella s'han mostrat força satisfets pel nombre d'esquiadors en aquest cap de setmana de la Puríssima. 'El dissabte varen passar per Masella 4.200 esquiadors i aquest diumenge n'han estat 4.700', ha comentat la directora comercial de Masella, Maite Martí. 'Unes xifres importants tenint en compte que estem a inicis de desembre', ha afegit Martí, que ha explicat que Masella ofereix un total de 14 pistes, 8 remuntadors i 10,5 quilòmetres de domini esquiable. 'La previsió per dilluns és la de mantenir les mateixes instal·lacions i pistes obertes. Fa molta bonança i les màquines trepitjaneu tenen dificultats per conservar-la', ha assegurat la directora comercial de Masella. 'A veure si baixen una mica les temperatures a la nit i podem fabricar neu nova', ha reflexionat Martí, que no ha volgut comparar el pont de la Puríssima actual amb el de 2008. 'No es pot comparar. L'any passat ja feia un mes que l'estació estava oberta, des del 8 de novembre, i amb el 100% de les estacions en funcionament', ha recordat la responsable de Masella.'El que veiem enguany és que la gent té moltes ganes d'esquiar. A part dels esquiadors amb segona residència a la Cerdanya, aquest cap de setmana també hem vist molts esquiadors de puja i baixa que han aprofitat la proximitat de ciutats com Barcelona', ha finalitzat Martí. Pel que fa a les altres dues estacions d'esquí de les comarques gironines, Vall de Núria aquest cap de setmana només ha obert la zona de debutants i 650 metres de pistes mentre que Vallter 2000, l'estació més oriental dels Pirineus, encetarà la temporada aquest dilluns 7 de desembre obrint únicament el parc lúdic per a trineus i tubbies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.