Punt divers

Mollerussa acull el quart congrés de literatura infantil i juvenil i homenatja Josep Vallverdú

La capital del Pla d'Urgell ha inaugurat aquest divendres el quart congrés de literatura infantil i juvenil catalana que tancarà les portes diumenge. Pel congrés es preveu que passin un centenar d'escriptors, editors i il·lustradors d'arreu de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. A més, coincideix amb la XXV edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil que se celebra fins al 10 de maig a Mollerussa. Aquest congrés, que es fa cada quatre anys, s'ha celebrat altres edicions a La Seu d'Urgell, Vilafranca del Penedès i València. Mollerussa dedica enguany una especial atenció a l'escriptor lleidatà Josep Vallverdú, creador del rovelló, el famós gosset que enguany compleix quaranta anys.

El president de l'Associació d'escriptors en llengua catalana, Guillem Jordi Graells, ha inaugurant juntament amb l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, el congrés de literatura infantil i juvenil catalana que, per primera vegada, es fa a Mollerussa. Graells ha explicat que durant el congrés, dedicat a analitzar la problemàtica interna de la literatura infantil i juvenil, es parlarà de la literatura en el seu significat més ampli com ara la relacionada amb els llibres, el guionatge audiovisual o el teatre. Entre d'altres temes, també es plantejarà els problemes que viu el món literari a causa de la crisi i de l'imminent implantació del llibre electrònic, que farà modificar el negoci del llibre.En aquesta quarta edició del congrés, que reuneix els professionals catalans relacionats amb la literatura infantil i juvenil, s'ha volgut retre homenatge a Josep Vallverdú, el creador del Rovelló. L'any 1968, la història d'un petit gosset anomenat Rovelló va guanyar el Premi Josep Maria Folch i Torres de novel·les per a nois. Un any després, l'editorial La Galera publicava el títol 'Rovelló', escrit per l'assagista, novel·lista i traductor, Josep Vallverdú. Vallverdú va néixer a Lleida l'any 1923 i a més del Rovelló ha escrit clàssics com El fill de la pluja d'or o Un cavall contra Roma. Els seus llibres s'han traduït a diverses llengües i ha guanyat, entre d'altres, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, l'any 2000. Aquest divendres a la tarda, al mateix Centre Cultural de Mollerussa, on se celebra el congrés, s'inaugura l'exposició 'Josep Vallverdú; l'aventura de ser escriptor'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.