Punt divers

Sant Quirze de Besora enllesteix les obres per convertir La Cooperativa en un espai d'activitats recreatives

Sant Quirze de Besora (Osona) tindrà enllestit abans d'acabar aquest any les obres per convertir en equipament cultural una part de l'edifici de La Cooperativa. Les obres que s'han fet amb diners procedents del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) permetran que el municipi disposi d'una sala polivalent per tot tipus d'activitats. També serà la seu de l'Esplai de la Gent Gran del municipi. Aquest esplai que promou tot tipus d'activitats per la tercera edat ocupa actualment uns locals de la residència que quedaran afectats quan es desenvolupi el projecte de fer habitatges dotacionals. Les obres d'adequació han estar acabades abans del 31 de desembre i la posada en funcionament serà progressiu.

L'edifici de la Cooperativa tenia un economat a la planta baixa i una amplia primera planta on hi havia una gran sala d'activitats i un cafè-bar. Les obres de remodelació s'han fet 'sense modificar l'estructura'. Una part de la sala polivalent de la Cooperativa mantindrà aquesta funció. Hi haurà una gran sala que tindrà l'opció de fer-se 'més petita' amb un sistema de cortinatge. També s'ha creat un espai on guardar l'equipament que s'utilitza per jugar a tennis taula, una de les activitats que fins ara s'hi feia a l'espai abans de la remodelació i que ara s'hi mantindrà.A l'espai corresponent al cafè-bar serà on s'hi farà el local per aquesta associació de la gent gran. Tot i que no s'ocuparà de forma immediata, Mascarella comenta que aquest serà un espai que s'ocuparà quan comencin les obres dels habitatges dotacionals per gent gran. L'alcalde, David Mascarella (ERC), ha explicat que tot i que d'aquí a poques setmanes les obres estaran acabades la posada en funcionament s'anirà fent de manera progressiva durant el proper any. El FEIL haurà destinat a aquest projecte un total de 379.816 euros. L'equipament del centre de dia que també ha d'ocupar l'altre part de la Cooperativa està encallat. L'Ajuntament fa temps que espera que es materialitzi l'acord amb Acció Social i Ciutadania que ha d'aportar al projecte uns 200.000 euros. Tot i que hi ha el compromís de fer aquesta aportació l'Ajuntament no vol arrencar el projecte fins que rebi els diners i tingui tot el finançament d'aquesta actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.