Punt divers

Presenten recurs per un polèmic radar a l'Espluga

Tres ajuntaments de la Conca de Barberà presentaran aquesta setmana un recurs al Servei Català de Trànsit (SCT) per un polèmic radar instal·lat fa mig any a la N-240, en un carril d'acceleració per als vehicles que surten de l'Espluga de Francolí. Els tres motius que s'argumenten són: la seva ubicació en un punt que no era l'autoritzat, sense complir els 3 metres de distància des del límit de la nacional, i sense la senyalització de limitació de velocitat per incorporar-se a la via. Aquest darrer factor va fer disparar el volum de sancions per excés de velocitat. Els veïns n'han rebut centenars, inclosos els alcaldes de l'Espluga, i Vimbodí i Poblet. Ara es vol demanar que es retirin totes les multes.

Algunes ja s'han anul·lat, però cal tenir en compte que només a l'Espluga se'n comptabilitzen mig miler. L'advocat i primer tinent de l'Ajuntament de l'Espluga, Josep Maria Poca, ha explicat a l'ACN que a una veïna del territori li han arribat gairebé una vintena de multes. És per això que el radar ha generat rebombori als termes de l'Espluga, Vimbodí i Poblet i Montblanc. Quan van arribar les primeres multes a principis d'estiu, els alcaldes afectats van reclamar la senyalització pertinent. Però just on es troba el radar, es va posar un senyal de 50 km/h, quan, segons Josep Maria Poca, en aquest carril d'acceleració la velocitat màxima és de 20 km/h inferior a la via principal, és a dir, el límit real és de 80 km/h, confirmat pel SCT a l'ACN.A part de la senyalització, un altre motiu de queixa és que el radar no es va col·locar on pertocava, segons Poca. Foment va autoritzar-lo al punt quilomètric 36,300, però es troba al 36,600. Poca també denuncia que Foment de Carreteres, a Tarragona, no els ha deixat veure l'expedient administratiu per obtenir l'autorització, dient-los que era 'secret'.Poca considera que s'està vulnerant la llei 30/92 i en aquest sentit, s'ha fet una petició per escrit, de la qual encara no han obtingut resposta. Pel que a als centenars de multes imposades, particulars que han recorregut se'ls han retornat els imports. Però, segons Poca, encara falta anul·lar, per 'error administratiu' del radar, un volum de sancions difícil de quantificar.Des del SCT tampoc es concreta ni el nombre de sancions imposades ni les retirades fins al moment, però es remarca que s'estudiaran totes les al·legacions rebudes, 'una per una'. A més, fonts del SCT reiteren que en el seu moment ja es va comprometre amb els alcaldes dels tres ajuntaments afectats que es milloraria la senyalització d'aquest radar de la N-240.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.