Punt divers

La Diputació de Lleida ultima un acord per convertir en carretera un camí entre sis pobles de Segrià i Garrigues

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha anunciat aquest dijous als alcaldes del Segrià la imminent conversió en carretera dels camins municipals que uneixen els pobles de Torres de Segre, Sunyer, Alfés i Aspa (Segrià) amb el Cogul i Castelldans (Garrigues). És una xarxa que ja s'utilitza com a via prioritària de comunicació, però que tant sols és un camí asfaltat. La Diputació executarà l'obra de millora de la calçada amb una inversió prevista d'1,6 milions d'euros procedent de la Generalitat. Les dues institucions estan ultimant l'acord per complir una reivindicació històrica dels alcaldes de la zona.

En una reunió amb tots els alcaldes de la comarca del Segrià a Torrefarrera, Jaume Gilabert ha explicat que l'acord ja està gairebé tancat perquè el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat aporti el finançament per construir la nova carretera que uneixi Torres de Segre amb l'enllaç de la C-233 a Castelldans. Gilabert ha destacat 'l'interès estratègic important per l'agricultura i el desenvolupament econòmic del sud del Segrià, en complement amb les principals vies de comunicació de la zona'. Aquesta via de connexió, que la Diputació considera prioritària, seguirà sent de titularitat municipal, tot i agafar a partir d'ara un format de calçada de cinc metres. A banda, la Diputació ja té prevista per enguany l'obra de condicionament de la travessera de la LP-9221, al seu pas per Benavent de Segrià (Segrià). L'obra té un pressupost de 300.000 euros. Durant la trobada, alcaldes i diputats han conversat sobre la proposta de gestió de les zones de protecció de les aus que la Diputació vol consensuar amb el territori, i de la preocupació per la millora dels enllaços amb l'Aeroport de Lleida-Alguaire.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.