Punt divers

Detecten la presència regular d'entre dos i tres exemplars d'ós al nord del Parc Natural de l'Alt Pirineu

El treball de seguiment de l'ós bru que efectua el Departament de Medi Ambient i Habitatge al Parc Natural de l'Alt Pirineu, al Pallars Sobirà, ha permès detectar diversos indicis de presència d'ós durant la passada primavera i principi d'estiu. Els rastres, que inclouen petjades, pèls, excrements, imatges obtingudes amb fototrampeig i una observació directa, provenen principalment de l'Alt Àneu i, en menor mesura, de l'alta vall de Cardós. Malgrat la presència d'entre dos i tres exemplars diferents, les mesures de prevenció de danys adoptades han funcionat adequadament i només s'ha constatat dos atacs a arnes que no s'havien pogut protegir amb el pastor elèctric.

En el marc de les esmentades mesures de prevenció, el Departament ha cedit gratuïtament dos gossos de protecció a dos ramaders d'oví que tenen el seu bestiar en zones del Parc amb presència del plantígrad.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.