Punt divers

La URV treballa en l'elaboració del pla director del futur centre de promoció de l'oli de Cabacés

Tècnics de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han començat a treballar en l'elaboració del pla director que definirà el futur Centre de Foment de la Cultura de l'Oli de Cabacés (Priorat). Així ho ha donat a conèixer el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, després de la reunió del Consell de Direcció Territorial, que per segona vegada s'ha descentralitzat i aquest dimarts s'ha fet a Falset. El pla director permetrà detallar el projecte del centre, que tindrà els objectius de potenciar l'oli elaborat al Priorat i dur a terme estudis i anàlisis per millorar-ne la qualitat. Sabaté ha destacat 'l'esforç' de les diferents administracions i la URV per tirar endavant aquest projecte.

El Consell Comarcal del Priorat va idear la creació d'aquest centre per a la promoció de l'oli fa més d'un any i és ara quan, amb una subvenció de la Diputació de Tarragona, la URV està començant a redactar el pla director. El president del Consell Comarcal del Priorat, Josep Anton Robles, ha manifestat que el centre pretén 'dinamitzar la part interior de la comarca, on només es viu de l'oli'; revaloritzar aquest producte, i 'formar gent perquè el pugui millorar'. En aquest sentit, Robles ha recordat que l'Escola d'Enologia de Falset compta amb un mòdul que inclou un any d'estudi de l'oli. Tot i així, ha continuat, el Consell Comarcal està treballant amb el Departament d'Educació i la URV per poder ampliar la formació en aquest producte i 'poder fer possible' una formació més especialitzada.D'altra banda, en la seva visita a Falset, el delegat del Govern al Camp també ha explicat que el Govern preveu 'una actuació molt potent' de millora dels camins del Priorat. Tot i no avançar-ne més detalls, Sabaté ha assegurat que en aquestes obres de millora els departaments d'Agricultura (DAR) i Política Territorial (DPTOP) i la Diputació de Tarragona invertiran uns 3,5 MEUR.També amb relació a les infraestructures, Sabaté ha donat a conèixer que aquesta setmana el DPTOP ha començat a executar obres en quatre trams viaris del Camp de Tarragona. Es tracta de la millora de la C-44 entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i Móra la Nova (Ribera d'Ebre); les obres de la C-51 entre Valls i el Vendrell; la variant de les Borges del Camp (Baix Camp); i les obres de la rotonda a l'antiga Universitat Laboral de Tarragona, una obra 'molt esperada' que s'ha començat poc abans de l'inici de l'estiu per 'causar les mínimes molèsties als usuaris en els accessos al complex educatiu'.A més, ha afegit Sabaté, el DPTOP també ha començat a elaborar el projecte constructiu per a les obres de la carretera entre Alforja (Baix Camp) i Torrebesses (Segrià).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.