Punt divers

La crisi i la sentència de l'Estatut marquen l'inici de la Diada a Girona

La celebració de la Diada ha començat amb el tradicional acte institucional que la Generalitat ha organitzat a Girona. Un acte marcat per la crisi econòmica i la sentència que el Tribunal Constitucional que ha estat fil conductor dels discursos tant del delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, com del conseller de Governació, Jordi Ausàs. El conseller ha dit que 'tot l'Estatut cap a la Constitució' i ha reclamat que ha de ser el poble català 'qui decideixi sobiranament i no els jutges del Constitucional'. L'acte, al qual ha assistit la plana major de la política local i nacional gironina, ha tingut lloc al Monestir de Sant Pere de Galligants i ha acabat amb la cantada dels Segadors.

'On recau la sobirania dels catalans, al poble o als jutges del Constitucional?'. Aquesta ha estat una de les preguntes que ha formulat el conseller Ausàs, crític perquè s'estigui qüestionant la constitucionalitat de l'Estatut. 'Tot l'Estatut cap a la Constitució, només és qüestió de voluntat política i de respectar la decisió del poble de Catalunya que ja ha dit que sí', ha declarat. El conseller també ha fet referència al referèndum d'Arenys de Munt i ha dit que Catalunya sí que té eines, com la llei de consultes populars per via de referèndum, que avalen aquest tipus de consultes. El conseller ha dit que li agradaria afrontar aquesta festa amb la possibilitat de decidir sobiranament sobre el futur de Catalunya 'amb eines pròpies' i ha lamentat que des de fa 400 anys Catalunya ja no és sobirana.A més, Ausàs ha remarcat també la importància que tenen els municipis i la sobirania que els hi escau per prendre decisions i també ha demanat més finançament pels ens locals perquè puguin sortir de la crisi. Ha estat precisament la crisi el tema que ha centrat el discurs del delegat del Govern, Jordi Martinoy que ha destacat el 'compromís del Govern amb tots els col·lectius que la pateixen'. El delegat també ha demanat a tots els polítics i agents socials 'treballar cohesionadament' per sortir d'aquesta conjuntura econòmica. El delegat també ha volgut llançar un missatge d'optimisme als gironins i ha dit que estem en un escenari de finalització de grans obres al territori gironí i també ha volgut remarcar alguns 'èxits' com la posada en funcionament de la facultat de Medicina, la Llei de Barris, la inversió al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona o que s'hagin constituït 3.000 parelles lingüístiques, entre d'altres. L'acte s'ha acabat amb les actuacions musicals del grup de guitarres de l'Escola de Música del Gironès, que celebra el seu 20è aniversari i que ha interpretat el Cant dels Ocells i també han tocat quatre peces el grup instrumental de la mateixa escola. L'acte s'ha acabat amb la tradicional cantada dels Segadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.