Punt divers

Montilla aposta per respectar la singularitat i el reconeixement de l'Aran dins la llei de Vegueries

El president de la Generalitat, José Montilla, parlant en aranès ha dit des de Vielha que el Govern farà tot el possible per respectar la singularitat i el reconeixement de la Val d'Aran en clara al·lusió a la llei de Vegueries. Montilla ha dit que a base del diàleg i lleialtat arribaran a acords per respectar els reptes que el territori aranès els planteja. Com a reconeixement a la llengua i la història, s'ha dirigit als veïns en aranès. Montilla s'ha mostrat convençut que donaran una resposta satisfactòria als reptes que tenen plantejats amb l'Aran pel que fa a la distribució territorial i el seu encaix en la vegueria de l'Alt Pirineu. El president ha inaugurat la residència i el nou Jutjat.

El president de la Generalitat ha arribat al Conselh Generau d'Aran on els màxims responsables polítics, encapçalats pel Síndic d'Aran, Francesc Boya, l'han rebut amb tots els honors i vestits de gala. Posteriorment s'han desplaçat a la remodelada residència d'avis on el president ha saludat als ancians de la residència i ha visitat les instal·lacions. Montilla ha dit que els serveis socials són una prioritat clara pel Govern i ha afegit que 'cal assegurar i enfortir' l'estat del benestar a les persones. El president ha dit que el Govern no renunciarà a avançar en serveis d'atenció a la gent gran i ha dit que ho faran 'amb rigor, austeritat i la màxima eficiència'.El President ha recordat que d'acord amb la llei de la Dependència s'han prestat ja 100.000 serveis, hi ha 63.000 cuidadors no professionals reconeguts, s'han doblat les hores d'atenció domiciliària i s'han creat 5.700 places noves per a residència en els darrers anys. El president Montilla ha dit que garantir els serveis socials a la gent gran també és un treball per afavorir un elevat número de capital humà amb molta experiència que no es pot deixar perdre.El Síndic, Francesc Boya, ha dit que és una prioritat pel Govern aranès apostar per polítiques socials. Aquesta remodelació ha suposat una inversió de 2,2 milions d'euros i tots els avis de l'Aran tindran teleassistència gratuïta. Boya ha reivindicat el dret dels avis a poder morir a l'Aran i que la falta de places de residència no sigui un impediment. El Síndic a explicat que a partir d'ara ja no tornarà a passar que un avi aranès hagi de morir fora de l'Aran per falta d'espai en residències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.