Punt divers

L'Associació de Veïns de Mollerussa creu que l'ampliació de la subestació elèctrica podria ser perjudicial per la salut

PONENT

L'Associació de Veïns de Mollerussa creu que el projecte d'ampliació de la subestació elèctrica de 110 kv podria ser perjudicial per la salut dels veïns de la zona. El portaveu de l'entitat veïnal, Alberto Garcia, ha lamentat que ningú hagi informat a la ciutadania sobre el projecte així com als veïns afectats sobre quins seran els nivells de contaminació electromagnètica que emetrà l'ampliació de capacitat de la subestació. En aquest sentit, Garcia demana al consistori els informes de l'exposició a les radiacions que patiran les persones que viuen més a prop així com que només s'aprovi el projecte si es té constància que no hi hauran afectacions.

La subestació elèctrica d'Endesa de Mollerussa està ubicada al capdamunt del passeig La Salle, una vegada s'ha creuat la via del tren. Des de l'Associació de Veïns es creu que si s'amplia la potencia, els principals veïns perjudicats podrien ser els de l'entorn de la carretera del Palau d'Anglesola i els de la urbanització Urgell.

Alberto Garcia ha recordat que els camps electromagnètics generats pels diferents conductes d'alt voltatge produeixen serioses alteracions en la salut de les persones que viuen a menys de 400 metres en línia recta. En aquest sentit, l'entitat veïnal ja ha enviat una carta a la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Mollerussa per tal que els informin sobre tot plegat. Garcia ha insistit que aquests problemes de salut deriven en patologies com la leucèmia o el càncer, entre d'altres.

Per últim, Garcia ha lamentat que 'una vegada més' els veïns s'hagin d'assabentar d'aquest tipus d'iniciatives a través dels mitjans de comunicació i no per part del consistori o en aquest cas dels responsables de la companyia elèctrica. Per això demana un estudi informatiu del projecte i, partint de la base que Mollerussa necessita una millora en el subministrament elèctric, si és negatiu, estudiar alternatives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.