Punt divers

Pagesos i Govern es donen quinze dies per resoldre les compensacions per les expropiacions de la C-14

Unió de Pagesos i Govern s'han donat quinze dies per arribar a un acord que estableixi les compensacions que han de percebre els pagesos afectats per les expropiacions de la C-14 entre Reus i Alcover (Alt Camp). El sindicat, que fa de representant dels afectats, es va reunir ahir amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. Salomó Torres, responsable d'organització de la Comissió Permanent Nacional d'UP, ha dit que la conselleria s'ha compromès a obrir un nou procés per quantificar costos. Torres ha explicat que el ventall de possibilitats és 'ampli' i que va des d'acceptar la compensació que els pertoca segons el jurat d'expropiacions fins a plantejar interessos de demora de pagaments.

Salomó Torres, responsable d'organització de la Comissió Permanent Nacional d'UP, ha destacat la voluntat d'arribar a un acord sobre les compensacions que pertoquen als afectats. Torres ha remarcat que, en un termini de quinze dies, l'acord ha d'estar tancat. Els agricultors han estat convocats dilluns a una nova assemblea a Alcover.Torres ha fet una lectura 'positiva' de la trobada amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, en el sentit que la conselleria va admetre que 'pot ser les coses no es van fer tant bé com s'haurien d'haver fet', ha explicat el responsable del sindicat. Torres ha comentat que no es van posar xifres sobre la taula i ha recordat que els afectats reclamen que se'ls respecti el dictamen del jurat d'expropiacions pel que fa la valoració de les finques. D'altra banda una cinquantena de pagesos s'han arribat aquest divendres a la inauguració de la Fira del Vi de Falset per tal de fer arribar les seves reivindicacions al secretari d'Estat de Medi Rural, Josep Puxeu i al conseller d'Agricultura, Joaquim Llena. Els pagesos han reclamat mesures per pal·liar les pèrdues del sector agrari i per combatre els 'greus problemes' del sector del vi. Salomó Torres ha explicat que, un cop passat l'estiu, quan es comenci a fer la collita les cooperatives i les explotacions agràries tindran 'seriosos' problemes de liquidesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.