Punt divers

L'Ajuntament de Mollerussa vol formar als ciutadans sobre com reciclar aprofitant l'inici de la recollida orgànica

PONENT

L'Ajuntament de Mollerussa iniciarà al març la recollida selectiva de la matèria orgànica, una actuació que anirà acompanyada d'una campanya informativa i de conscienciació adreçada a la ciutadania que porta per lema 'Recicla'Mollerussa'. La campanya, que durà a terme l'empresa Arum Serveis Ambientals, tindrà una durada de tres mesos i s'ha dividit en tres àmbits d'actuació específica: la població en general, els comerços i les associacions. Durant aquest període, el consistori netejarà, repararà i reubicarà les diferents illes de contenidors per facilitar la recollida selectiva.

Pel que fa a la població en general, els ciutadans rebran una carta on se'ls explicarà l'objectiu de la campanya i se'ls convocarà a assistir a una reunió per tal d'ampliar la informació. A més a més, un educador ambiental recorrerà la ciutat porta per porta per lliurar un 'kit' de reciclatge a cada família que consistirà en un cubell de deu litres per a la matèria orgànica, les corresponents bosses de compostatge, un tríptic i un imant de nevera amb informació sobre com reciclar les escombraries.

I és que l'ajuntament vol aprofitar la campanya per la implantació de la recollida de l'orgànica per reforçar també el reciclatge de tot tipus de deixalles. En aquest sentit, també es lliurarà a cada família una bossa de ràfia per fer la compra i evitar així l'ús de bosses de plàstic. També està previst ubicar un punt d'informació itinerant perquè les persones que no siguin a casa en el moment que passi l'educador ambiental puguin també obtenir el 'kit' de reciclatge i ser informades de la iniciativa.

Així mateix, dins d'aquest àmbit d'actuació s'ha programat una campanya específica per als centre escolars que imparteixen Educació Infantil i Primària on es treballarà la iniciativa amb tallers didàctics a través dels quals es distribuirà la informació i també amb un concurs de dibuix i d'escultures amb material reciclat.

Quant als comerços, la campanya preveu una reunió amb els establiments comercials de la ciutat per informar de les directrius generals de l'actuació. A banda, també un educador ambiental recorrerà cada comerç per lliurar el material informatiu que s'editarà específicament per aquest sector i en el cas dels establiments que hagin de reciclar matèria orgànica, se'ls lliurarà un contenidor de trenta o seixanta litres en funció de les seves necessitats. Paral·lelament, es posarà en marxa la recollida porta a porta pels establiments comercials del cartró i el porexpan en un horari determinat de dilluns a divendres.

El tercer àmbit d'actuació previst és el que està adreçat a les associacions. En concret, s'ha contractat amb l'associació de peruans, amb la de senegalesos i amb una de marroquins amb l'objectiu de reforçar la informació amb tallers específics. També està previst incidir amb informació específica al col·lectiu de la gent gran a través del Casal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.