Successos

Els efectes dels aiguats

L'estat de ruïna deixa sense casa els veïns de Valls desallotjats

L'Ametlla fa un primer recompte i l'alcalde critica que ningú del govern s'haja interessat pels danys

Els vint-i-dos veïns desallotjats divendres en l'esfondrament de l'immoble situat al número 1 del carrer Hort dels Alls, de Valls, durant els aiguats que van acumular 134 l/m², van haver de marxar ahir al migdia de l'hotel on l'Ajuntament els havia estatjat provisionalment. El consistori vallenc ha informat de l'estat de ruïna de l'edifici i els propietaris, que vivien en un dels set pisos de la finca, hauran de fer un projecte integral de reforma i fer-se càrrec de totes les despeses que ha ocasionat el sinistre i que, subsidiàriament, ha assumit l'Ajuntament. Els afectats van anar a la tarda a casa seva per recuperar les pertinences que s'enduran als pisos que els serveis socials del municipi posaran al seu abast provisionalment en el cas que no tinguin cap familiar que els ofereixi sopluig. L'esfondrament es va produir en un segon pis desocupat, al costat de l'habitatge que ocupaven els Boca, una família romanesa que ahir mostrava a El Punt els efectes del sinistre: “El sostre d'una de les habitacions també es va esqueixar i, com que plovia, va començar a entrar aigua a casa”, expliquen envoltats de mobles i roba mullada, en un pis on sempre han tingut goteres, malgrat els 330 euros mensuals per al qual pagaven.

Crítiques a la delegació

L'Ajuntament de l'Ametlla ha començat a fer recompte dels danys ocasionats per les pluges de divendres que en només dues hores van acumular en aquesta localitat del Baix Ebre 217 l/m². “Calculem que les pèrdues seran milionàries”, va dir l'alcalde, Andreu Martí, destacant que pràcticament totes les platges han quedat destrossades i hi ha danys a les urbanitzacions, sobretot a Tres Cales i Roques Daurades. Martí va aprofitar per criticar la delegació del govern a l'Ebre. “Ens hem posat en contacte amb tothom i amb l'únic que no hem pogut contactar és amb el delegat del govern; potser té massa feina fent de candidat”, va ironitzar Martí. D'altra banda, el senador de CiU, Joan Maria Roig, ha introduït una moció al Senat a través de la qual insta el govern espanyol a impulsar un pla per pal·liar els “danys extraordinaris” ocasionats pels aiguats de divendres a l'Ametlla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.