Successos

Ulldecona

Centenars de persones reclamen justícia i seguretat

Manifestació de condemna a l'assalt violent de dilluns al barri Castell

Els alcaldes d'Ulldecona i Sant Rafel del Riu diuen que estar situats a la frontera de la Sénia els perjudica per combatre la delinqüència

Unes 700 persones es van manifestar ahir pacíficament a la frontera entre Catalunya i el País Valencià per reclamar justícia i més seguretat i per mostrar el seu rebuig a l'assalt violent de dilluns al barri Castell d'Ulldecona, on diversos assaltants, presumiblement de l'est d'Europa, van emmordassar i lligar un matrimoni d'ancians per poder robar les seves pertinences. A conseqüència de l'assalt va morir la dona, Maria Cinta Mangrané, de 71 anys.

La manifestació va començar a Sant Rafel del Riu, al País Valencià, i va acabar al barri Castell d'Ulldecona, a Catalunya, tots dos nuclis estan a tocar l'un de l'altre i, tot i que pertanyen a dos comunitats autònomes diferents, són com un mateix poble.

La convocatòria va ser multitudinària si tenim en compte que tots dos nuclis sumen uns 800 habitants –300 del barri Castell i 500 de Sant Rafel.

“Els ànims estan molt exaltats i hi ha un potent sentiment d'indignació”, va assenyalar minuts abans de la manifestació l'alcalde d'Ulldecona, l'independent Celestí Hervàs. “Hi va haver membres d'una mateixa família que la nit següent a l'assalt van dormir al mateix llit perquè tenien temor i això no es pot permetre”, hi va afegir per la seua banda l'alcalde de Sant Rafel del Riu, Domingo Giner, del PP. Tots dos alcaldes van coincidir a dir que el fet d'estar situats a la frontera entre Catalunya i el País Valencià els perjudica en matèria de seguretat i que caldria millorar la coordinació policial entre les dues comunitats.

Però, tot i que es van veure alcaldes d'una i altra banda de la Sénia, diputats i regidors de tots els colors polítics, la manifestació d'ahir va ser més social que política. Van obrir la marxa un grup de joves amb pancartes que reclamaven protecció policial, justícia o l'enduriment de les penes. Al darrere anaven el marit i els fills de la víctima. Precisament va ser una filla de la víctima l'encarregada de llegir el manifest. “És una manifestació pacífica contra la delinqüència que els últims anys hem estat obligats a suportar”, va llegir, tot fent constar sentiments de por i impotència. “Demanem protecció, justícia i un enduriment de les penes. I no voldríem haver de perdre una altra vida perquè se'ns escolte”, hi afegia el manifest. Així, un grup de veïns dels dos nuclis preveu iniciar una recollida de signatures per demanar al Ministeri de l'Interior que modifique el Codi Penal.

Mentrestant, la investigació de l'assalt de dilluns, a càrrec dels Mossos d'Esquadra continua oberta i sota secret de sumari.

LA FRASE

Estar situats a la frontera ens perjudica en matèria de seguretat. Els delinqüents ho saben
Celestí Hervàs
Alcalde d'Ulldecona

“Indignats” amb la delinqüència

L'assalt violent de la matinada de dilluns al barri Castell, que va acabar amb la mort d'una dona de 71 anys, ha escalfat considerablement els ànims de la població del barri Castell i de Sant Rafel del Riu. Així, tot i que oficialment els convocants de la manifestació d'ahir eren els ajuntaments de Sant Rafel del Riu i Ulldecona, municipi del qual depèn administrativament el barri Castell, la iniciativa va sorgir d'un grup de veïns de tots dos municipis que els últims dies han repartit comunicats en què es feia una crida a la manifestació. Concretament, en el comunicat els veïns es mostren “indignats amb la delinqüència” i reclamen justícia i l'enduriment de les penes per casos de robatoris amb força i violents. Els veïns es queixen de “la inseguretat, la intranquil·litat i la por” amb què viuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.