Successos

L'Audiència d'Alacant absol l'encausat dels Jordians per apropiació indeguda

El demandant sol·licitava 740.000 € a l'acusat del premi de la loteria que va deixar a Banyeres més de 14 milions

L'Audiència Provincial d'Alacant ha absolt a l'encarregat de loteries de la Filà Jordians al que un fester de la mateixa associació havia acusat d'apropiar-se de 746.000 € corresponents al primer premi de la loteria del 8 d'abril de 2006. La sentència ha dictaminat que no s'ha demostrat que l'encausat S.F.F. tinguera en el seu poder les 29 paperetes que F.M.T. li reclamava, ni que les cobrara i ni que es quedara amb el seu import. El fiscal i l'acusació particular havien sol·licitat una pena de tres anys de presó i una multa per a l'encausat que ara ha sigut rebutjada.

Com es recordarà, la filà Jordians va repartir en aqueix sorteig més de 14 milions d'euros entre els festers i públic que havien comprat voluntàriament paperetes del 75.617. Encara que la filà solament emetia paperetes en els sorteigs de Nadal i «el Niño», en aquest últim va tocar un premi menor i es va decidir que qui vulguera lliurement tornara a apostar una vegada al mes en successius sortejos fins acabar-se els diners. A febrer va tornar a tocar i a març també el reintegrament, la qual cosa va fer que els festers que ho van desitjar tornaren a comprar loteria per al 8 d'abril, just quan va arribar el premi gros.

El demandant F.M.T. va sostenir en el judici que abans del sorteig de març li van canviar 12 paperetes i que l'acusat, S.F.F. li va deixar a deure altres 17, per la qual cosa estava convençut que en jugava 29. En aconseguir el reintegrament, va assegurar que va acordar verbalment que els diners de les 29 paperetes els canviaria en el seu nom per a successius sorteigs fins que els diners s'acabaren. Per la seua banda, S.F.F. va negar en tot moment aquest extrem. Amb tot, el fiscal va sol·licitar per a l'acusat una pena de tres anys de presó i multa de set mesos a raó de 10 euros diaris, mentre que l'acusació particular reclamava, a més de la mateixa pena de presó, una multa de 12 mesos a raó d'una quota diària de 30 euros i una indemnització de 746.634 euros. En tots dos casos s'esgrimia un presumpte delicte d'apropiació indeguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.