Successos

dispositiu de recerca

Sense rastre del veí de Torelló de 64 anys perdut al Montgrí

Diversos submarinistes van realitzar la recerca de Josep Guzmán al mar per descartar que hagués caigut a l'aigua

Dos veïns que buscaven pinyes van ser els últims que es van creuar amb l'home

Un moviment continu d'efectius va tornar a envoltar ahir l'antiga base americana Loran, situada a la muntanya Gran del massís del Montgrí, des d'on es van coordinar per segon dia consecutiu els grups de recerca de Josep Guzmán Guzmán, el veí de Torelló de 64 anys que es va perdre dimecres mentre buscava bolets amb la seva dona i el seu fill. Les últimes persones que van veure el desaparegut van ser dos ciutadans de nacionalitat marroquina, residents a l'Estartit, que estaven agafant pinyes a la zona. Segons van relatar a aquest diari, l'esposa de Guzmán es va adreçar cap a ells molt neguitosa i cridant, i els va preguntar si havien vist el seu marit. Els testimonis li van explicar que feia uns 20 o 25 minuts que s'havien creuat amb l'home, a qui van saludar, però no els va contestar perquè pateix un Alzheimer de tercer grau que li impedeix la parla: “Després de passar pel nostre costat, vam observar com seguia caminant a poc a poc, en línia recta i mirant a terra, en direcció al mar. Quan la seva esposa ens va alertar que li havia perdut la pista, vam intentar trobar-lo i, en no veure'l, vam avisar ràpidament la policia.”

Pràcticament al mateix moment, va arribar el fill del matrimoni, que havia sortit una estona a córrer i havia quedat amb els seus pares que es tornarien a trobar en aquell punt. La família s'havia dirigit a la muntanya amb cotxe, que tenien aparcat a 1 km d'on es va produir la desaparició. Mentre el fill feia exercici, els progenitors van seguir passejant per l'entorn de les instal·lacions abandonades dels guardacostes. A tres quarts de quatre de la tarda, l'esposa va anar un instant a fer les seves necessitats i li va indicar a l'home que no es mogués del camí, si bé quan va tornar ja no hi era.

Unes 150 persones, entre personal dels cossos d'emergències i voluntaris, van pentinar dimecres la muntanya Gran fins les dues de la matinada, quan es va quedar un grup de guàrdia resseguint alguns camins. Les tasques es van reactivar ahir a les set del matí, amb un important dispositiu format per les unitats canines i les subaquàtiques tant dels bombers com dels Mossos d'Esquadra, un helicòpter, membres dels Grups Especials d'Actuació dels bombers, bussos de la Guàrdia Civil, una embarcació de Salvament Marítim, la Creu Roja, la policia local i veïns. A l'hora de tancar aquesta edició, encara no s'havia pogut trobar Guzmán. S'esperava que els treballs s'allarguessin novament fins a la matinada i es reprenguessin avui a primera hora.

LA DATA

23.11.2011
Va ser el dia de la desaparició,
que es va produir mentre Guzmán buscava bolets amb la seva família.

Segona gossa morta en un rastreig

La Daia, una gossa de raça golden retriever que tenia vuit anys i que en duia sis de servei a la unitat canina dels bombers, va morir dimecres mentre participava en la recerca de Guzmán. L'animal va sortir corrents disparat, com si hagués ensumat el rastre del desaparegut. No va ser a temps de frenar i es va precipitar per un penya-segat. En una setmana, és la segona baixa dels bombers en una batuda, ja que una gossa que el dia 18 buscava el boletaire perdut a Campdorà va ser atropellada a la C-66.

A l'Estartit, s'examinen pistes, camins i cales, al nord del nucli urbà. Per descartar que l'home hagués caigut al mar, ahir es va comptar amb submarinistes. Un helicòpter, a més, va sobrevolar tot el perímetre, on hi ha poca vegetació, fet que ajuda a visualitzar millor el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.