Successos

tribunals

S'autolesiona de nou al judici l'acusada de la Vall de Bianya

La dona es va prendre ahir pastilles a l'Audiència de Girona i va haver de ser traslladada a l'hospital

Montse Tirado s'enfronta a 9 anys de presó per haver intentat matar l'exalcalde Albert Busquets

La segona part del judici pel suposat intent d'homicidi de l'exalcalde de la Vall de Bianya Albert Busquets va tenir ahir el mateix desenllaç que la primera sessió, celebrada la setmana passada: el trasllat a l'hospital de l'acusada, Montserrat Tirado. Una vegada el cas va quedar vist per a sentència, la dona es va asseure en una cadira del passadís de la secció tercera de l'Audiència de Girona on, de sobte, va agafar un pot de pastilles que duia a la bossa de mà i se les va prendre. Quan la seva advocada va sortir de la sala per parlar amb la seva clienta es va adonar del que havia fet i, sense perdre temps, els funcionaris es van tornar a posar en contacte amb el 112. Abans que vingués una ambulància, Tirado va ser conduïda a l'entrada de l'edifici, on va estar acompanyada en tot moment per la seva lletrada, un mosso d'esquadra i diversos treballadors que la miraven de calmar. Poc després van arribar tres sanitaris, un policia local i una dotació dels Mossos d'Esquadra; i posteriorment, una metgessa que ja l'havia tractat abans. Els professionals la van intentar convèncer per tal que acceptés ser evacuada a l'hospital per ser atesa. Ella repetia que es trobava “bé” i es negava a anar-hi. En ser major d'edat, els serveis mèdics no podien emportar-se-la sense el seu consentiment i van demanar una autorització per escrit al forense. Mitja hora més tard, però, la dona va acabar donant el vistiplau a ser portada a l'hospital, sense que calgués al final el permís del metge.

Una situació similar es va viure dimecres de la setmana passada, quan el judici es va haver de suspendre i ajornar per ahir, ja que durant una pausa Tirado va anar al bany del segon pis i es va intentar tallar les venes. Quan va pujar a la tercera planta, on s'havia de reprendre el judici, la seva advocada i el seu psiquiatre van veure que tenia una ferida superficial. Els funcionaris van dur cotó fluix i benes i el metge que la porta li va embenar el canell. Una agent judicial va trucar al 112 i es va dirigir fins allí una ambulància que la va evacuar a l'hospital. El mateix dia a la tarda va rebre l'alta, si bé l'endemà va anar al metge a Olot, i li van fer punts de sutura.

Els Mossos van examinar els banys i no hi van trobar cap objecte amb què s'hagués pogut ferir. No es descarta que hagués agafat un tros de plàstic o de cartró dins l'Audiència. Una altra hipòtesi és que aconseguís entrar a l'edifici amb un objecte tallant amagat, tot i que va passar per sota l'arc detector de metalls i va passar la bossa per l'escàner, sense que s'observés res estrany.

Absolució o amenaces

Tant el fiscal com l'advocat de Busquets van demanar ahir que la dona sigui condemnada a 9 anys de presó per homicidi en grau de temptativa i per atemptat contra un membre d'una corporació local per haver intentat matar Busquets amb un ganivet de tallar pernil, el 4 de maig de 2011. També van sol·licitar que no s'acosti a l'exbatlle de la Vall de Bianya a menys de 500 metres durant 18 anys i que l'indemnitzi amb 50.000 euros. A banda, com que Tirado afirma que no volia agredir Busquets sinó llevar-se la vida davant seu, la seva advocada reclama l'absolució o, en cas que el tribunal la condemni, que sigui per un delicte d'amenaces amb els atenuants d'ofuscació i alteració mental.

LA XIFRA

9
anys de presó demana el ministeri fiscal per a Tirado. La defensa sol·licita l'absolució.

LA DATA

14.05.11
La imputada
es va presentar al despatx de l'exbatlle de Bianya amb un ganivet de 37 cm amagat a la bossa de mà.

LA FRASE

Si hagués volgut agredir Busquets, alguna ferida hauria patit durant el forcejament
Montse Tirado
veïna de la vall de bianya

“Sempre he buscat la justícia”

En el seu al·legat final, Tirado va insistir que no volia matar Busquets i que sempre que ha tingut algun problema ha recorregut a la justícia, en considerar que no és ningú per resoldre-ho pel seu compte. Quan va treure un ganivet de 37 cm al despatx de l'exalcalde, va reconèixer que estava amb “molt d'estrès”: “Em sentia impotent. Busquets em va donar el permís verbal perquè fes obres a casa per convertir-la en un geriàtric i vaig demanar un crèdit de 300.0000 euros. Després, se'm va denegar la llicència. Visc a 10 metres del consistori i els funcionaris van veure les retroexcavadores, però ningú em va fer parar els treballs.” I finalment, es va preguntar que si fos cert l'intent d'homicidi, “com és que ningú va patir cap ferida en el forcejament?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.