Successos

temporal

Rescaten dos windsurfistes a Sant Pere Pescador

Dos windsurfistes van haver de ser rescatats ahir a la tarda després que no poguessin tornar a la platja per culpa del fort vent de tramuntana a Sant Pere Pescador. Un vaixell de Salvament Marítim i diverses dotacions dels Bombers i els Mossos d'Esquadra van iniciar les tasques de recerca. L'embarcació de Salvament Marítim va localitzar una hora més tard els dos joves a l'alçada del càmping La Ballena Alegre en bon estat però amb símptomes d'hipotèrmia. A la zona bufava una forta tramuntana i hi havia grans onades de fins a cinc metres d'alçada. En aquest sentit, el telèfon d'emergències 112 va atendre fins a les vuit del vespre 250 trucades a tot Catalunya per incidències causades pel fort vent (55 d'elles des del Baix Empordà), la majoria per elements estructurals en situació de risc (façanes, fanals i altre mobiliari urbà) i obstacles en vies urbanes. Paral·lelament, els Bombers van rebre 81 avisos relacionats amb l'episodi de pluja i vent; d'aquests avisos, 38 es van fer des de les comarques gironines.

L'episodi es mantindrà avui amb la possibilitat de ratxes que poden superar els 160 km/h a l'Alt i el Baix Empordà. A la costa gironina també es preveuen onades de fins a quatre metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.