Successos

judicial

L'Audiència també absol l'alcalde i la secretària de Castellfollit de la Roca

Ratifica la sentència que dicta que no van falsificar documents en la tramitació d'una subvenció

Els demandants veien errors en una prova

El jutjat penal número quatre de l'Audiència de Girona ha desestimat el recurs presentat per la fiscalia i pel veí de Castellfollit de la Roca Joan Gussinyer contra la sentència del jutjat penal número dos que absolia l'alcalde, Moisès Corominas, i la secretària municipal, Anna Maria Serra, del delicte de falsificació de document públic pel qual els demanaven dos anys d'inhabilitació. En concret, les dues parts van denunciar la presumpta falsedat en la tramitació dels ajuts del pla únic d'obres i serveis per a la construcció del nou edifici consistorial en un terreny expropiat a Gussinyer. Ara, la part demandant al·legava que hi havia hagut un error en l'apreciació d'una prova i demanava la nul·litat del judici de l'abril per la mala aplicació d'un article del codi civil i la infracció d'alguns articles de diverses lleis competents.

La sentència d'aleshores ja deixava clar que tant els serveis jurídics de la Diputació de Girona com els de la delegació del govern a Girona van coincidir a assenyalar que la tramitació havia estat impecable. El veí i el fiscal mantenien que l'Ajuntament havia certificat que tenia disponibilitat en ferm dels terrenys per fer el nou edifici quan encara no havia pagat l'expropiació forçosa. La representació legal de l'alcalde i de la secretària, però, van rebatre que quan el jurat d'expropiació havia dictat l'expropiació amb possibilitat de recurs, l'Ajuntament ja tenia plena disponibilitat d'ocupació dels terrenys.

El mateix veí ha guanyat un altre contenciós judicial contra l'Ajuntament per l'alineació i les alçàries irregulars del nou edifici consistorial. L'Ajuntament ha acceptat la sentència.

LA DATA

24.05.12
És el dia en què
el jutjat penal número 2 de l'Audiència va dictar sentència sobre les presumptes irregularitats.

LA XIFRA

2
anys
d'inhabilitació per exercir un càrrec públic demanava l'acusació per a l'alcalde i la secretària municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.