Successos

robatoris a dojo

Dos empresonats per tres assalts violents a la Selva

Tres homes sud-americans, arrestats a Sarrià de Ter per haver robat i lligat els inquilins de cases de Vilobí d'Onyar, Sant Feliu de Buixalleu i Sils

Les víctimes han reconegut dos dels detinguts

Els Mossos van detenir dijous passat a Sarrià de Ter tres homes sud-americans (el veneçolà Hernán Felipe Hernández, l'hondureny César Augusto Osorio i el colombià José Epifanio Manuel Díaz Peña) sospitosos de tres assalts violents perpetrats l'any passat en tres cases, a Sant Feliu de Buixalleu, a la urbanització Vallcanera de Sils i a Vilobí d'Onyar. Hernández i Osorio han estat empresonats en ser identificats per les víctimes i Díaz Peña va quedar en llibertat després de declarar al jutjat de Santa Coloma, assistit per la lletrada Carmina de Planell. Els Mossos continuen les investigacions per comprovar si els arrestats tenen relació amb algun altre robatori violent, sobretot amb el que va tenir lloc a Campllong fa dos mesos contra una mare i una filla a qui els lladres van intimidar ruixant-les amb gasoil i amenaçant de calar-los foc.

S'atribueix a aquest grup l'assalt que es va registrar el 18 d'abril en una casa de Vilobí d'Onyar. Els lladres van sorprendre una àvia al matí, quan havia sortit a escombrar l'escala després de tornar d'acompanyar els néts a l'escola. Li van entaforar la funda del pernil coll avall, li van arrabassar les joies que duia al damunt (es van deixar les arracades) i la van lligar de peus i mans. Així estacada, la van agafar a coll tota plegada, la van traginar fins on hi havia la caixa forta, la van obligar a obrir-la i van agafar els 450 euros que hi tenia guardats. Duien posats uns guants molt gruixuts per no deixar empremtes i una de les dades que va poder aportar la víctima era que tenien accent sud-americà.

Un altre dels assalts que s'imputen a aquesta banda és el comès el 31 de maig a can Vidar, una casa de pagès de Sant Feliu de Buixalleu que crien xais i en venen. Els delinqüents van anar un dia a l'explotació ramadera a comprar un xai per agafar confiança i prendre vistes. Hi van tornar un altre dia i ja van amenaçar amb una pistola i un ganivet la família: pare, mare i filla, a qui van deixar lligats. Abans d'immobilitzar la filla, la van obligar a recórrer les estances de l'habitatge perquè els ensenyés els objectes de valor. Les víctimes van veure marxar els tres individus amb un cotxe de color gris.

El darrer dels assalts amb què se'ls vincula es va produir el mes de desembre passat en un xalet de la urbanització Vallcanera de Sils. Tot i que els autors van emprar els mateixos mètodes d'intimidació i violència contra els inquilins, en aquest cas s'investiga si els lladres ja coneixien l'habitatge perquè l'havien trepitjat abans per fer tractes per alguna activitat alegal i que els anessin a exigir l'entrega d'un suposat deute.

Testimoni protegit

Els Mossos es van posar sobre la pista dels tres sospitosos a partir de les dades que els va aportar una informadora, a qui han donat la condició de testimoni protegit. A partir d'aquesta informació i del seguiment d'alguns dels objectes robats –com joies que els lladres van anar a vendre a Barcelona– fent servir les seves dades, els agents es van encarrilar cap als tres homes, que s'estaven a Sarrià de Ter. Dijous de la setmana passada, els Mossos, amb la col·laboració del Grup Especial d'Intervenció (GEI), van escorcollar el número 33 del carrer Sant Julià de Sarrià de Ter i van comissar armes, joies (que se sospita que eren robades) i algunes bosses, suposadament amb droga.

17.01.13
Els Mossos
van escorcollar l'immoble de Sarrià i hi van trobar armes, joies i droga.
18.04.12
Van assaltar
una àvia de Vilobí d'Onyar quan tornava de dur els néts a l'escola.
31.05.12
Van atacar
una família en una casa de pagès de Sant Feliu de Buixalleu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.