Successos

seguretat

La revenja de la Dolores era el mòbil d'un assalt violent

Detinguts a Salt, Girona i Begur per un assalt violent a Argentona comès per ordre d'una dona ressentida

El 14 de febrer a la matinada es va perpetrar un assalt amb violència en una casa de la urbanització de Madà, a Argentona. Tres homes encaputxats i armats van lligar un matrimoni, un home i la seva esposa, molt més jove, i es van acarnissar especialment amb ell. Van robar diners, joies, objectes de valor i un cotxe. Aquella mateixa nit, els Mossos i la policia local van detenir en un control un home colombià, que va ser empresonat, però que no va delatar els seus còmplices. Ara, els Mossos han trobat el desllorigador de la trama i han fet nombroses detencions, entre les quals la de la Dolores, de Palafolls, una dona que havia mantingut una relació amb la víctima de l'assalt, i que segons els Mossos va contactar amb un grup de sicaris, a través d'intermediaris, per clavar un “bon espant” al seu ex. Això perquè, segons assegura la Dolores, treballadora d'una escola religiosa, l'home li devia un dineral, més de 200.000 euros, que li va deixar quan la seva relació rutllava bé.

Els Mossos han arribat a la conclusió que l'assalt respon a les ànsies de revenja de la Dolores després que el primer detingut, un colombià de nom Mario, un cop passats uns dies a la presó, es decidís a fer una declaració i aportés dades i noms que han fet caure una colla de gent a mans dels Mossos. Els investigadors consideren que els autors materials de l'assalt, a part de Mario, van ser Jorge Ivan, àlies Juanxo , un colombià veí de Salt, que ja ha estat empresonat, i un altre home que abans que es conegués la seva implicació en el cas va marxar a Colòmbia. Però també ha estat detinguda la Dolores, que admet que potser va comentar que l'home d'Argentona li devia molts diners, però que es va mostrar molt sorpresa quan li van dir si havia ordenat ella l'assalt.

I també ha estat detingut un veí de Begur, Jordi Cusco, conegut de la Dolores, que se suposa que va fer de pont entre la suposada instigadora i els homes que havien d'executar els fets. Cusco hauria fet de pont a través d'un altre intermediari: Nelson Enrique Vallejo Velásquez, un ciutadà colombià i veí de Girona.

LA DATA

14.02.13
tres encaputxats
van atacar un matrimoni a casa seva a Argentona, els van lligar i emmordassar i els van robar.

Detingut el dia que sortia de la presó

Nelson Enrique Vallejo Velázquez va ser detingut per l'assalt a Argentona la setmana passada, just quan li acabaven de concedir la llibertat provisional per un altre cas que l'havia dut entre reixes: la recollida d'un paquet que contenia dos quilos de cocaïna i que provenia de Colòmbia. La cocaïna va ser detectada a Barajas i es va preparar una entrega controlada al seu destinatari: Josep Maria Jimi Coll Gasca, que va ser detingut quan la recollia. Però Coll va assegurar que el destinatari del paquet era Nelson Enrique Vallejo, que també va ser detingut i inicialment empresonat per tràfic de droga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.