Successos

judicial

“No la vaig matar, em vaig defensar del seu atac”

Daniel Pierre Imandt, l'acusat d'haver esquarterat l'ex-xicota a Sant Pere Pescador, declara que mai va tenir intenció de matar-la, que tan sols va respondre “al gest de bogeria” que ella va tenir

Daniel Pierre Imandt, el belga que el setembre del 2010 va matar i esquarterar la seva excompanya Sabrina Tverbouss-Twerdy a Sant Pere Pescador, es va defensar ahir de les acusacions per les quals li demanen més de 22 anys de presó. L'acusat va declarar que ell en cap moment va tenir intenció de matar-la, que tan sols va respondre en defensa pròpia al “gest de bogeria” que va tenir ella aquella nit, segons va assegurar davant dels nou membres del jurat que el jutgen des d'ahir fins dimecres que ve a l'Audiència de Girona. Nerviós i compungit per la situació, segons va explicar, Daniel Imandt va relatar que feia un parell d'anys que s'ho havia deixat amb la Sabrina, i que ella havia viatjat fins a Sant Pere per recollir objectes personals. Que el dia que es van produir els fets, durant la tarda i el vespre, tots dos van beure molt, i que a més ell es medicava; un còctel fatal que, segons ell, va desencadenar els esdeveniments. De fet, l'acusat assegura que recorda vagament tot el que va passar des que van sortir de casa fins que va matar i esquarterar la dona.

A preguntes del fiscal Enrique Barata, Daniel Imandt va relatar que la nit dels fets, quan van tornar del poble, on van estar en un bar i un restaurant, i van arribar a casa, va començar una discussió entre tots dos. “Recordo que ella estava molt enamorada de mi, que no suportava que estigués amb la meva actual parella, la Daphné”, va explicar el processat al jurat. El dia del crim, segons l'acusat, la Sabrina li va reprotxar aquesta relació sentimental, i va començar a comportar-se d'una manera agressiva i insultant: “Sóc la teva dona, no n'hi ha cap altra, no és ella.” Llavors l'acusat diu que va intentar trucar a la Daphné per telèfon, moment en què la Sabrina es va enrabiar i va agafar un ganivet per apunyalar-lo. “Era molt agressiva quan bevia, i aquella nit, quan li vaig reiterar que jo estimava la Daphné i que amb ella s'havia acabat la relació, la Sabrina es va tornar com boja i llavors jo em vaig haver de defensar i li vaig donar cops amb el ganivet”, explica Daniel Imandt. Un cop passat el primer atac, l'acusat assegura que l'únic que recorda és que ella va anar al lavabo i ell al darrere, i que després ell es va estirar al llit i es va quedar adormit unes quatre hores.

“Creia que era broma”

En llevar-se, diu, es va trobar la dona morta estirada al seu costat. “Pensava que era una broma, però no era així, era morta”, diu. “No recordo haver-la tirat a terra, colpejar-la contra la taula de la cuina o donar-li cops de peu”, afirma l'acusat a preguntes del fiscal, que li va recordar que la víctima presentava fins a 89 lesions per tot el cos. “No sóc conscient d'haver-li provocat aquestes ferides i ni de bon tros que li haguessin provocat agonia durant tres hores”, assegura l'acusat en resposta a una qüestió del lletrat de la defensa, Carles Monguilod.

Un cop es va despertar i va veure que era morta, diu que va pensar en la família i els amics, i va començar a prendre medicaments i a beure. “Em va venir la bogeria i la vaig començar a tallar, perquè d'alguna manera vaig pensar que era més fàcil desfer-me del cos”, reconeix. Daniel Imandt assegura que no recorda per què hi havia bitllets de 50 euros estripats a la banyera ni si va fer servir sis ganivets i un martell per cometre el crim. Així mateix, l'acusat nega que fes servir un llibre de medicina que la policia va trobar al seu domicili com a manual d'instruccions per tallar la dona. “Encara no sé com ho vaig fer”, confessa.

L'acusat: “De tot cor vaig gastar molts diners amb la Sabrina”

Posteriorment, un cop Daniel Imandt va haver esquarterat la noia, l'acusat reconeix que va anar a un bar del poble de Sant Pere per anar a buscar Nouari Rabah, que li feia tasques de jardineria, perquè anés a casa seva. Un cop al domicili, tots dos van anar a la cuina i l'acusat li va ensenyar una bossa de plàstic amb una part del cos de la Sabrina a dins. Llavors Nouari Rabah va entrar en pànic i va fugir corrents de la casa trencant un vidre amb l'ajuda d'una barra de ferro. “L'hi volia ensenyar, era una manera de confessar el que havia fet”, relata el processat, que reconeix que no va alertar la policia per vergonya del que dirien la família i els amics, i perquè continuava sota els efectes de les pastilles i l'alcohol. A preguntes del lletrat Joaquim Vila, Daniel Imandt va assegurar que havia pensat que el jardiner el podia ajudar a desfer-se el cos, però que en cap moment li va oferir diners per fer-ho ni li ho va proposar. A qui sí que va oferir diners és a la família de la víctima, Sabrina Tverbouss-Twerdy, a qui va posar a la seva disposició un vehicle que es va vendre per 18.000 euros i els 13.000 euros que l'acusat tenia al seu compte corrent com a compensació pel que havia fet. “Els vaig donar tot el que tenia, i en vida, de tot cor, vaig gastar molts diners amb Sabrina”, va concloure en la declaració.

Daniel Imandt va reconèixer que va estar 72 dies en presó preventiva perquè l'havien acusat d'haver colpejat amb una ampolla la cara de Sabrina quan vivien a Bèlgica, però que en cap cas va ser condemnat, ni per això ni per algun episodi violent amb la mare del seus fills o un altre cas de segrest i agressions que el fiscal va mencionar ahir en la primera sessió del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.