Successos

judicial

L'acusat al testimoni del crim: “Recorda que estàs jurant davant de Déu”

El sospitós d'haver esquarterat l'ex-xicota a Sant Pere Pescador pressiona el jardiner en el judici

El testimoni reitera que Imandt li va voler encolomar el crim

Daniel Pierre Imandt, el belga que el setembre del 2010 va matar i esquarterar la seva excompanya Sabrina Tverbouss-Twerdy a Sant Pere Pescador, va intentar pressionar el principal testimoni del cas durant la segona jornada del judici. A la sessió d'ahir a l'Audiència de Girona li tocava declarar a Nouari Rabah –conegut com a Bin Laden–, l'home marroquí que feia tasques de jardineria a la casa de l'acusat del crim. Abans que el testimoni iniciés la seva declaració, just quan es va asseure al banc a dos metres de l'acusat, Daniel Imandt va exclamar: “Recorda que estàs jurant davant de Déu.” Immediatament després d'això, el magistrat president va ordenar al processat que callés i que un mosso d'esquadra s'assegués entre l'acusat i el testimoni. L'objectiu de Daniel Imandt era intimidar el jardiner perquè no declarés en contra seva.

Però lluny d'arronsar-se, Nouari Rabah va reiterar davant dels membres del jurat que l'acusat havia intentat encolomar-li el crim fent que deixés empremtes pertot arreu. Segons el jardiner, el dia dels fets Daniel Imandt el va anar a buscar en un bar de Sant Pere per demanar-li si li podia encarregar una tasca. Llavors, tots dos van prendre una cervesa, i posteriorment van anar cap al domicili. Quan van arribar a la porta, segons la seva declaració, en primer lloc el ciutadà belga li va demanar que per entrar a la casa forcés una de les finestres del domicili amb una barra de ferro, perquè l'ex-xicota havia marxat i s'havia endut les claus a l'Escala. Un cop dins del domicili, el jardiner va reiterar el que ja havia dit a la policia, que va veure draps tacats amb una substància vermella, però no hi va donar importància perquè es pensava que era vi. Després Imandt va portar el jardiner a l'habitació de matrimoni, on hi havia una nevera amb quatre bosses a l'interior. Llavors va treure una bossa de la nevera i va dir al jardiner: “T'ensenyaré un secret, tu callaràs i guanyaràs molts diners.” Rabah llavors va veure que dins la bossa hi havia carn, i va pensar que l'acusat estava preparant una sorpresa per a la família. Immediatament li va ensenyar una altra bossa, on dins també havia un tros de carn. “Toca, toca, em va dir”, va assegurar el jardiner referint-se a Imandt, i va explicar que al principi es va pensar que era un pernil, però que finalment va comprovar que era una cama. “Estava aterrit, molt espantat, i vaig intentar sortir, però ell em va dir que tot estava tancat i blindat”, va assegurar Rabah. Segons el jardiner, Imandt el va amenaçar: “Saps què fa la màfia russa a qui els traeix? Els talla el cap, i llavors ell es va prendre una pastilla i vaig veure que venia cap a mi”, va confessar el jardiner, que va explicar que va agafar una barra de ferro i va fugir trencant una finestra.

LA FRASE

L'acusat em va dir: Saps què fa la màfia russa a qui els traeix? Els talla el cap
Nouari Rabah
jardiner de Daniel Pierre Imandt

“Busca-li un bon advocat, ha matat una gossa”

Durant la segona sessió del judici també va declarar el propietari d'un bar que solia freqüentar l'acusat, a qui l'actual parella de Daniel Imandt va trucar després del crim per demanar-li ajuda. “Em va trucar demanant-me que li busqués un bon advocat perquè havia matat una gossa”, va relatar, i l'home assegura que no va entendre “res” i que va pensar que la dona anava beguda. A banda, també van declarar els testimonis que van veure la parella abans del crim, que van explicar que aquella nit no van detectar que anessin més beguts del compte, tot i que l'acusat va assegurar que no recorda res del que va passar perquè anava molt borratxo. D'altra banda, durant el judici també va declarar la mare de la víctima, que va explicar que fins després de la mort de la jove no van saber que hi havia un historial de suposades agressions cap a la seva filla. “Vam saber que li havia arribat a trencar les dents d'un cop, de fet la radiografia va ser el que va permetre identificar el cos”, va explicar la dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.