Successos

judicial

La policia no té indicis que la víctima del crim de Sant Pere ataqués el seu assassí

No troben ni empremtes de Sabrina ni sang de Daniel Imandt als ganivets, cosa que demostraria la versió que l'agressor va donar sobre com havien anat els fets

La prova pericial dels Mossos d'Esquadra no ha pogut demostrar que Sabrina Tverbouss-Twerdy ataqués Daniel Pierre Imandt abans que aquest ciutadà belga l'assassinés i l'esquarterés a Sant Pere Pescador. Durant el quart dia de judici a l'Audiència de Girona, la policia científica va relatar que no ha pogut trobar cap empremta de la víctima ni restes de sang de l'agressor en els cinc ganivets que hi havia al lloc del crim, cosa que corroboraria la versió que Imandt va donar sobre com havien passat els fets. L'acusat va declarar el primer dia de judici que ell en cap moment havia tingut intenció de matar-la, que només havia respost en defensa pròpia al “gest de bogeria” que havia tingut ella. El dia del crim, segons l'acusat, Sabrina li va retreure que sortís amb una altra dona, i llavors es va enrabiar i va agafar un ganivet per apunyalar-lo.

En concret, els Mossos van destacar ahir que havien trobat restes de sang de la víctima en tres ganivets, en dos dels quals només hi havia ADN de Sabrina i en un tercer de la dona i d'una altra persona que no s'ha pogut determinar. En canvi, no s'ha trobat sang de l'acusat en cap dels cinc ganivets que es van recollir com a prova. D'altra banda, també es va poder recollir ADN de la víctima en dos ganivets més; tot i això, no s'ha pogut determinar si era sang o suor, o qualsevol altre fluid corporal de la dona.

Així doncs, la prova pericial apunta a la tesi que sosté el fiscal Enrique Barata, que la dona no va fer servir cap ganivet per atacar primer el seu agressor i que tampoc ella l'hauria ferit amb l'arma.

La defensa ho gira

Un cop el fiscal i l'advocat de l'acusació particular, Joaquim Vila, van interrogar els testimonis, el lletrat de la defensa, Carles Monguilod, va girar el discurs d'aquesta hipòtesi i el va portar al seu terreny. En la seva intervenció, Monguilod va defensar que els ganivets d'on s'havien recollit aquestes proves pericials s'havien trobat a la pica de la cuina i que, per tant, s'haurien pogut rentar. D'aquesta manera, segons diu, s'haurien pogut esborrar les empremtes, tant d'ell com d'ella, un extrem que els agents dels Mossos van confirmar que era perfectament possible. “Si diem que Sabrina no va poder atacar Daniel Imandt perquè no s'ha trobat cap empremta d'ella, al mateix temps també podem dir que ell tampoc la va atacar amb els ganivets perquè no s'ha trobat cap empremta d'ell”, conclou Monguilod. Tot i això, està plenament acreditat que el belga va fer servir els ganivets per esquarterar-la, tal com ell ha confessat.

El judici continuarà dilluns i està previst que duri fins dimecres.

LA XIFRA

5
ganivets
tenen restes d'ADN de la víctima però, en canvi, no s'han trobat ni empremtes ni sang de l'acusat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.