Successos

judicial

“Sembla que no és el primer cop que esquartera algú”

Els metges consideren que l'acusat del crim de Sant Pere va tallar la víctima gairebé tan bé com un forense en una autòpsia

Els tècnics conclouen que té molts paràmetres propis d'un psicòpata

Els metges forenses que van fer l'autòpsia a Sabrina Tverbouss-Twerdy, la dona que va morir a mans de la seva exparella Daniel Pierre Imandt a Sant Pere Pescador l'any 2010, van assegurar ahir durant el judici que sembla que “l'acusat es va informar o no és el primer cop que ho fa” –d'esquarterar algú–. Aquesta és una de les conclusions a les quals van arribar els tècnics forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona –amb el doctor Narcís Bardalet al capdavant–, que van assegurar davant del jurat popular que l'acusat havia tallat tan bé la víctima que semblava gairebé una feina d'un professional forense durant una autòpsia. “El mètode que va utilitzar va ser tallar la dona de dalt a baix a la zona del tronc evitant el melic, deixant-lo a la dreta”, van apuntar els metges, que també van destacar com s'havia produït el desmembrament dels braços, les cames i el cap. Així mateix, els forenses tenen clar que una tasca així, tan precisa, en cap cas s'hauria dut a terme si l'acusat hagués estat sota la influència de l'alcohol o el consum de fàrmacs, tal com apunta el processat.

Pel que fa a altres dades que es van recollir de l'autòpsia, els metges van apuntar que de les anàlisis toxicològiques s'extreu que la dona estava molt beguda durant l'atac –tenia una taxa de 0,96 grams d'alcohol per litre de sang– i havia consumit cocaïna el mateix dia dels fets o pocs dies abans.

89 ferides per tot el cos

D'altra banda, pel que fa a l'anàlisi del cos, els metges van arribar a comptabilitzar 89 ferides, de les quals 16 les tenia a la cara, 24 als braços, 25 a les cames i la resta a la zona del tòrax. La gran majoria d'aquestes ferides es van produir en vida, i s'ha pogut determinar que algunes es van fer fins a tres hores abans de la seva mort. Això porta a assegurar, segons els forenses, que l'acusat podria haver estat colpejant la víctima, clavant-li ganivets i fent-la patir durant hores, fins que la dona va morir dessagnada i víctima d'un pneumotòrax a conseqüència d'una punyalada que li va perforar el pulmó. “Aquesta mort és agònica, patint, amb una sensació d'ofec que pot arribar a durar mitja hora, ja que la mort no és immediata”, conclouen els metges. En aquest sentit, els forenses van apuntar que, com que la mort no es va produir de forma automàtica, si hagués volgut salvar la vida de la víctima, trucant al 112, la dona podria haver tingut possibilitats de sobreviure. Però Daniel Imandt no en va tenir prou, ja que un cop la víctima ja era morta va continuar clavant-li més ganivetades, com han pogut determinar de l'anàlisi de les ferides post mortem.

Agressió sexual

A banda, els metges pressuposen que Sabrina podria haver estat víctima també d'alguna agressió sexual, ja que a la zona interior de les cuixes hi havia hematomes característics en casos de vexacions. Un altre símptoma de violència sexual són els morats que la víctima tenia als pits. Els metges no van poder acabar de demostrar l'agressió ja que l'acusat va treure les vísceres a la víctima.

Pel que fa a l'anàlisi forense de l'acusat, tan sols presentava algunes ferides “lleus” al braç i a les mans que es van curar soles en hores i sense necessitat d'assistència mèdica.

LES FRASES DELS FORENSES

La mort per pneumotòrax és agònica, patint, amb una sensació d'ofec que pot arribar a durar mitja hora, ja que no és immediata
Els psicòpates són encantadors, gent que manipulen el seu entorn i l'utilitzen per al seu propi benefici; la seva ment no concep que hi hagi normes
L'acusat no té cap trastorn mental que pogués influir en els fets, ni problemes d'amnèsia, alcoholisme, drogues o amb medicaments

Ni trastorn mental ni problemes d'amnèsia

Durant el cinquè dia de judici a l'Audiència de Girona, els pèrits forenses van assegurar que fins al moment Daniel Imandt presentava una situació personal “de normalitat” i sense antecedents psiquiàtrics. “No té cap trastorn mental que pogués influir en els fets”, van explicar, i també van concloure que l'home “no presenta problemes d'amnèsia”. Així mateix, els psicòlegs van assegurar que l'acusat va explicar que es medicava amb ansiolítics, però que en cap cas va aportar documentació mèdica que ho acredités. En el seu historial tampoc no hi havia cap problema amb l'alcohol.

Basant-se en la pericial psiquiàtrica, el doctor Bardalet, que va visitar l'acusat el mateix dia dels fets, va declarar que no tenia cap alteració psíquica, no estava begut ni afectat per drogues o medicaments, sinó que tenia una actitud de passotisme. De la posterior anàlisi més profunda, el director de l'Institut de Medicina Legal de Girona apunta que Daniel Imandt té molts paràmetres propis d'un psicòpata. “Els psicòpates són encantadors, gent que manipulen el seu entorn i l'utilitzen per al seu propi benefici; la seva ment no concep que hi hagi normes, i ells no les compleixen”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.