Successos

judicial

Presó per al detingut i dues ordres de detenció pel cas del cadàver al bidó

El veí de Lloret Josep Maria Tarragüell és considerat responsable d'haver ocultat el cos d'Ana María Martos, però nega que ell sigui qui la va assassinar

El jutjat d'instrucció número 3 de Blanes va decretar ahir presó per a Josep Maria Tarragüell Lago, el constructor de Lloret que ha admès que va enterrar a la parcel·la de davant de casa seva, dins d'un bidó ple de formigó, el cos d'Ana María Martos Nieto, la veïna de Sant Feliu de Llobregat que va desaparèixer el gener del 2004. Tarragüell ha estat enviat a la presó amb relació a un “delicte contra la vida”, segons el TSJC, en espera de redefinir la imputació a mesura que avanci la instrucció. Inicialment Tarragüell es considera responsable de l'ocultació del cadàver, però ell nega que fos l'autor material de l'homicidi. Com a autors del crim, el jutjat ha cursat dues ordres internacionals de detenció contra un home i una dona, que se sospita que estan evadits a algun país de l'Amèrica del Sud i que són gent relacionada tant amb la víctima com amb Tarragüell. Les investigacions semblen indicar que el rerefons del crim es troba en l'apropiació per part dels sospitosos de les propietats –el pis i el cotxe– i possiblement dels fons que tenia al banc Ana María Martos, i en l'intent d'aquesta última de recuperar-les en sentir-se estafada. Segons les dades que té la policia, Ana María va ser apunyalada quan va anar a reclamar els diners. Quan Ana María va desaparèixer passava una situació de depressió després de la seva ruptura matrimonial, i havia dit a la seva família que volia desconnectar i començar de nou. La seva mare va descobrir que la noia ja no vivia al seu pis i més tard va saber que Ana María havia venut el pis i el cotxe, i també que havia cancel·lat la hipoteca i havia anul·lat les seves targetes de crèdit. Ja no tenia res i la seva pista es va perdre, però, tot i que en un primer moment es va pensar en la possibilitat que hagués decidit començar una nova vida lluny de Sant Feliu de Llobregat, el cas es va anar encarrilant cap a una desaparició no voluntària i en els últims dies la Policía Nacional va obtenir una confidència que els va dur fins on era el cadàver: un solar de la urbanització Lloret Residencial, situat davant de la casa de Tarragüell, que havia estat de la seva propietat, tot i que el va vendre a un parent el 2006. Aquest parent assegura que, en anar a fer el pagament del terreny, va descobrir que Tarragüell l'havia donat a una societat liderada per una dona, que va ser qui es va quedar el diners de la compra i probablement sigui la mateixa persona contra la qual s'ha cursat l'ordre de detenció per l'assassinat d'Ana María Martos. Els familiars de Tarragüell diuen que sempre anava a reunions a la zona de Barcelona amb un grup que aparentment funcionava com una secta.

LA DATA

18.01.04
Ana María Martos
va desaparèixer de Sant Feliu de Llobregat.

LA DATA

12.06.13
La policia
va trobar el cos d'Ana María dins d'un bidó ple de ciment, en una parcel·la de Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.