Successos

tribunals

Confirmen tres anys de presó per a l'amo del Paradise

El Suprem ratifica la pena per a Moreno per un delicte contra els drets dels treballadors

El Tribunal Suprem ha confirmat íntegrament la sentència que va dictar la secció 3a de l'Audiència de Girona l'1 de març del 2012 contra l'amo del macroprostíbul Paradise de la Jonquera, José Moreno, així com per als altres membres de la seva xarxa de proxenetes. S'ha desestimat el recurs presentat per la defensa de l'empresari, encapçalada pel lletrat Lluís Frigola, i es conclou que ni s'han d'anul·lar les escoltes telefòniques que van ser essencials per condemnar-los ni s'ha d'absoldre cap dels acusats per manca de proves.

El Suprem ratifica la condemna de 3 anys de presó de Moreno per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i assenyala que, com a propietari dels prostíbuls Edén de Melianta i Eclipse de Mont-ras, es va convertir en el cervell d'una banda dedicada a buscar noies al Brasil disposades a exercir la prostitució als seus locals. Per aconseguir-ho, es va posar d'acord amb tres treballadors i els va oferir una quantitat de diners per cada dona que aconseguissin portar. El pla havia de resoldre la manca de noies que hi havia als dos clubs. Així, Moreno, junt amb l'encarregat de l'Edén, José Manuel Caeiro; el xofer de limusines Ceferino Valero i una antiga venedora de roba interior dels clubs, Thirce Adriana Rodríguez da Silva, oferien a les noies una tapadora perquè poguessin fingir que visitaven el país per fer turisme (van arribar a fer entrar de forma clandestina fins a sis dones). “Facilitar un bitllet d'anada i tornada a estrangers que no tenen permís de treball ni de residència per poder entrar com a turistes quan no ho són i posar-los a treballar constitueix un delicte d'immigració clandestina”, recull la interlocutòria del Suprem.

Com que la pena imposada a Moreno és superior als dos anys, hauria d'ingressar a la presó. El seu advocat, però, encara pot demanar un indult i sol·licitar a l'Audiència de Girona que, mentre no es tramiti, suspengui l'execució de la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.