Successos

tribunals

Disset anys de presó per a l'acusat del crim de Vilobí

El detingut, Sayon Kourouma, no podrà residir a les localitats de Blanes i Lloret de Mar durant 21 anys

Haurà d'indemnitzar amb un total de 155.000 euros els pares i les germanes de la víctima

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat a disset anys i mig de presó Sayon Kourouma per l'assassinat de Josep Sais, el masover de ca l'Artau de Vilobí d'Onyar. Segons es considera provat, el crim va tenir lloc a la finca on residia la víctima, entre les 21.30 h i les 23.20 h del dia 6 de setembre del 2011. El detingut va colpejar de manera repetida i amb força Sais tant a la cara com a la part superior del crani amb una clau metàl·lica de canviar les rodes del cotxe. El tribunal considera, a més, que va atacar l'altre home aprofitant que estava desprevingut, de manera que “li va anul·lar qualsevol possibilitat de defensar-se en agafar-lo de forma sobtada i inesperada”.

En la sentència es desgranen les proves que van tenir en compte els membres del jurat popular per declarar culpable Kourouma, de 24 anys i originari de Guinea Equatorial. El tribunal, en primer lloc, va posar en dubte l'hora en què l'imputat va assegurar que havia estat a ca l'Artau, on va discutir amb el masover pels tràmits pel canvi de propietari d'una furgoneta. Durant el judici, el jove va manifestar que hi havia arribat a dos quarts de nou del vespre. Aquesta dada entraria en contradicció amb la versió de diversos testimonis, com ara dos veïns que van estar parlant amb Sais fins a les nou del vespre, a Vilobí, així com un amic de la víctima, de qui es va separar uns vint minuts després. I, abans d'aquesta franja horària, la mare de Sais va explicar que el seu fill va estar amb el seu pare a Lloret de Mar entre les set i les vuit del vespre.

En la sentència es posa en relleu que el temps que hauria transcorregut entre que Kourouma va adreçar-se a la propietat i l'hora en què va alertar dels fets és “excessiu”. L'arrestat va dir que va requerir auxili de manera immediata, però aquest extrem no quadraria perquè, mentre que d'una banda va especificar als Mossos que va arribar a ca l'Artau a dos quarts de nou del vespre, quan va anar a demanar ajuda a dos veïns passaven uns vint minuts de les onze de la nit. A banda, el tribunal pensa que és fals que trobés la víctima encara en vida, tenint en compte que els forenses van afirmar que les lesions que va rebre li van provocar “una mort ràpida i immediata”, sense que estigués agonitzant.

A part de la pena de presó, l'Audiència ha ordenat la prohibició que Kourouma pugui residir a les poblacions de Blanes i Lloret durant 21 anys. I, en concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar amb 50.000 euros cadascun dels pares de la víctima, i amb 27.500 les seves dues germanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.