Successos

policial

Denuncien 202 venedors il·legals al Pertús i la Jonquera

La policia local i els Mossos d'Esquadra comissen prop de 1.500 objectes que es venien de forma il·legal al carrer

La coordinació durant nou mesos entre els Mossos d'Esquadra i la policia local de la Jonquera ha permès que s'hagin enxampat 202 venedors ambulants al municipi i s'hagin comissat prop de 1.500 objectes que es venien de forma il·legal al carrer. Aquest fenomen es concentra bàsicament al Pertús, a la part del nucli antic i als aparcaments dels centres comercials.

Les operacions de prevenció, que es van intensificar entre el 15 de juny i el 15 de setembre, sempre es van dur a terme en horari comercial, i van consistir en un patrullatge de proximitat conjunt entre mossos i policia local per les zones afectades. També es van dur a terme operacions especials conjuntes, amb la participació de la gendarmeria, per actuar contra la venda ambulant a banda i banda de la frontera. En els primers nou mesos d'enguany s'han aixecat 202 actes de comís, amb un total de 1.492 objectes intervinguts, entre els quals hi havia 809 ulleres, 588 rellotges, 24 braçalets i 22 anells de bijuteria, així com ninots de peluix, perfums, joguines, gorres i bosses de mà.

Més que l'any passat

Cal recordar que en tot l'any 2012 es van aixecar 198 actes i es van comissar 1.432 objectes. Per tant, en els primers nou mesos del 2013 ja s'han comissat més objectes i aixecat més actes que durant tot el 2012.

En aquesta zona la venda ambulant es caracteritza perquè els venedors solen portar pocs objectes a sobre per no ser detectats, vendre els productes fàcilment i tenir més mobilitat a l'hora de fugir.

La venda ambulant a la via pública, que està prohibida per ordenança municipal, es controla a través d'aquests dispositius policials específics a la zona comercial, però també amb el patrullatge diari en el marc de la protecció de la seguretat ciutadana de la població.

Segons una nota distribuïda pels Mossos, la coordinació i col·laboració entre tots els cossos policials continuarà per tal de detectar i prevenir les conductes de venda il·legal que es puguin produir en el futur a la zona.

LA XIFRA

1.432
objectes
van comissar els cossos policials durant tot l'any 2012. Aquest any aquesta xifra ja s'ha superat.

LA DATA

15.06.13
És el dia
en què es va intensificar el dispositiu de prevenció i vigilància amb vista a la temporada d'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia