Successos

trànsit

Mor atropellat per un camió a l'N-260, a la Vall de Bianya

L'home tenia 85 anys i era veí de Sant Joan les Fonts

La víctima estava esperant per creuar per un pas de vianants

Aquest any, han perdut la vida sis vianants en carreteres de la demarcació

Fatídic accident de trànsit, ahir, a la xarxa viària gironina. Francesc Plana Aulinas, un veí de Sant Joan les Fonts de 85 anys, va morir en ser atropellat per un camió, a la Vall de Bianya. El sinistre es va registrar pocs minuts abans de dos quarts d'una del migdia. La víctima estava en un pas de vianants situat a l'altura del punt quilomètric 85 de l'N-260 quan hi va col·lidir de manera accidental el vehicle pesant, que transportava purins en una cisterna. En el moment en què va tenir lloc l'impacte, Plana estava esperant per creuar, ja que el semàfor estava en vermell per als vianants. Fins a la zona s'hi van adreçar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM. En espera dels resultats de l'autòpsia, una de les hipòtesis que s'investiguen és si la víctima va tenir algun problema de salut que li va fer perdre el coneixement en l'instant en què passava el camió o si va perdre l'equilibri.

Des de principis del 2013, han perdut la vida sis vianants en carreteres de la demarcació. El 21 de maig, un turista de 53 anys i de nacionalitat anglesa va morir en ser atropellat per un turisme mentre travessava per un pas de vianants de la GI-641, a Torroella de Montgrí. També el 16 de juny, un veí de Lloret de 59 anys, Francisco Javier Sánchez Barriga, va ser envestit mortalment per un cotxe a la GI-682, a Blanes. La víctima caminava pel voral quan el conductor d'un Clio es va adormir i va envair el carril contrari.

A banda, el 15 de setembre, una veïna de Figueres, de 82 anys, va perdre la vida en ser atropellada per un vehicle mentre creuava l'avinguda de Salvador Dalí i Domènech uns metres abans d'un pas de vianants. Just el dia anterior, un motorista va morir en ser envestit per un automòbil a l'AP-7, a Aiguaviva. La víctima, de 55 anys i de nacionalitat francesa, circulava en sentit nord. Durant el trajecte, es va aturar, va aparcar al voral i va baixar de la moto. Va ser aleshores quan el conductor d'un BMW no el va veure i el va atropellar. I, el 22 de setembre, Joan Gallostra, un veí de Crespià de 30 anys, va perdre la vida a l'N-II, a Pontós. L'accident es va desencadenar quan tornava, amb una colla, d'un casament. Van estacionar al quilòmetre 742, a l'encreuament de Vilajoana. El jove va sortir del cotxe i es va posar a córrer per la carretera just en el moment en què passava un turisme. El conductor, en comptes d'aturar-se, es va entregar uns quilòmetres més enllà. Està imputat per un homicidi imprudent i omissió del deure de socors. El jutge el va deixar en llibertat, sota una fiança de 3.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia