Successos

successos

L'ultralleuger desaparegut tenia problemes al radiador

Poc després d'enlairar-se de Pals, la instructora i l'alumne van aterrar a Viladamat per netejar el radiador

L'aparell, un Tecnam Sierra, té una autonomia de vol de gairebé sis hores

L'ultralleuger que diumenge va desaparèixer a l'Empordà va haver de fer un aterratge tècnic poc després d'enlairar-se. La monitora, Joana Romo Navarro –de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí–, i l'alumne, Antonio Marcos Nadal de Anzizu –de 44 anys i veí de Barcelona–, van emprendre el vol a les dotze del migdia amb un ultralleuger Tecnam Sierra des de l'aeròdrom de Pals. Però no van estar gaire estona volant, ja que van tenir un problema amb el radiador i van haver d'aterrar al camp de vol de Viladamat. Allí van solucionar l'incident fent una neteja al radiador. Un cop es van tornar a enlairar, es van dirigir cap a la zona de les illes Medes, on es va perdre la seva pista. L'última comunicació que van tenir va ser amb els ocupants d'un altre aparell, a qui la instructora va informar de les seves coordenades, com marca el protocol. Durant la conversa, en cap moment van donar cap avís d'auxili. De fet, un segon ocupant d'un altre ultralleuger va explicar que va veure l'aparell fent voltes davant de l'Estartit, sense detectar cap problema. D'altra banda, dilluns es va localitzar una taca de fuel al mar, que van sospitar que podria ser de l'ultralleuger, però que es va acabar descartant. I finalment, els últims senyals dels telèfons mòbils de la monitora i l'alumne marcaven la zona de l'Estartit.

L'ultralleuger, un model Tecnam Sierra, té una autonomia de vol de quasi sis hores, una velocitat màxima de 290 km/h, una velocitat de creuer de 225 km/h i un dipòsit de 100 litres de carburant.

Després de tres dies de buscar la parella, dimarts la recerca es va concentrar a la zona de les illes Medes. Es van realitzar rutes per tota la zona de costa i mar per localitzar on es podria trobar l'ultralleuger. Tot i que una de les possibilitats és que podria haver caigut al mar, no es descartava tampoc cap hipòtesi. Tots els efectius de rescat van participar al matí en una reunió en la qual es van establir les directrius de recerca.

Els Bombers de la Generalitat conjuntament amb els Mossos d'Esquadra van treballar en coordinació amb Salvament Marítim (Sasemar) i el Servei Aeri de Rescat (SAR). Van participar en les operacions un avió del SAR, embarcacions i un helicòpter de Salvament Marítim. Els bombers van estar fent batudes amb helicòpter per la part nord de l'Estartit i els Mossos per la zona sud d'aquest municipi. També van participar en les tasques de recerca grups subaquàtics dels Bombers i dels Mossos. Els grups subaquàtics de la Guàrdia Civil també estaven en espera que ser activats en les tasques de recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.