Successos

seguretat

Quatre nois gitanos garrotegen dos mossos a Garriguella per Cap d'Any

Més de cent mossos van anar ahir al jutjat de Figueres a donar suport als companys agredits en el judici contra els agressors, que es va suspendre

La calma, la tranquil·litat i el civisme que el conseller Ramon Espadaler va proclamar que s'havien viscut en general arreu de Catalunya durant la nit de Cap d'Any van tenir una important excepció a Garriguella, on precisament dos agents dels mossos de paisà van ser agredits a cops de barra de ferro per quatre nois gitanos que van anar expressament a estovar-los.

La història, segons la versió policial, va començar quan dos mossos fora de servei que celebraven el Cap d'Any en una casa amb una família van detectar que un cotxe circulava pel carrer fent derrapades i imprudències i van sortir a recriminar al conductor per dir-li que deixés de fer temeritats, tot explicant-li el perill que suposa circular a gran velocitat per un carrer estret on aquell dia, tot i ser ja de matinada, hi havia mainada a la zona. Però el noi, en lloc d'afluixar, encara va fer altres passades donant més gas i al final va reaccionar baixant del vehicle i encarant-se a un dels mossos fins que s'hi va abraonar i tots dos van rodar per terra. Un cop drets, el mosso i el seu company van mirar de calmar la situació i apel·lar al civisme i es van identificar com a mossos, tot i que no estaven de servei. Però el jove va reaccionar amenaçant i advertint que això no quedaria així.

Sempre segons la versió dels policies, l'advertiment es va convertir en realitat i al cap d'una estona el conductor va tornar amb tres nois més dins del vehicle i aquesta vegada van anar directament a colpejar els dos agents. Els van ventar cops de puny i coces, però també els van colpejar amb una barra de ferro. Els agressors no van marxar fins que familiars dels mossos i altres veïns van sortir a separar-los. A través de les dades aportades pels agents i els testimonis, divendres van ser detinguts tres nois gitanos, tots veïns de Garriguella, i se'ls va imputar una falta de lesions i un delicte d'atemptat. El quart agressor ahir encara no havia estat detingut.

LA XIFRA

106
mossos
de paisà van encerclar el jutjat ahir per protegir i donar suport als companys garrotejats per Cap d'Any.

LES DATES

01.01.14
A la matinada
, dos agents dels mossos que estaven fora de servei van ser colpejats per quatre nois de Garriguella.
04.01.14
S'havia de celebrar
el judici ràpid contra tres dels agressors a Figueres però es va suspendre.

Cent mossos de protecció al jutjat

El jutjat de Figueres havia fixat per ahir al matí el judici ràpid contra els tres arrestats imputats per una falta de lesions i un delicte d'atemptat per l'agressió als mossos la nit de Cap d'Any a Garriguella. Però el judici es va suspendre després que la defensa dels imputats al·legués que no havia tingut temps de prepar el judici i que no considerava lícita l'acusació d'atemptat perquè els nois afirmen que no sabien que els agredits eren mossos. Mentre les víctimes –que van ser reconegudes pel forense– i els agressors van ser al jutjat, els antiavalots dels Mossos van custodiar l'edifici, però també hi van acudir 106 agents de mossos de paisà amb la finalitat, d'una banda, de donar suport als companys i, de l'altra, de donar-los protecció davant una hipotètica reacció dels clans gitanos relacionats amb els detinguts per anar a prendre represàlies contra els mossos que els han denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia