Successos

Absolt per amenaces amb una arma en un bosc a Sant Gregori

L'acusat s'enfrontava a 2 anys de presó

En el judici, la dona va manifestar que no recordava el nom de l'agressor ni quan va denunciar

S'aixeca l'ordre d'allunyament que l'home tenia cap a ella

El jutjat penal número 1 de Girona ha absolt Ángel Ruiz Carmona, qui s'enfrontava a dos anys de presó per haver amenaçat presumptament una veïna de la ciutat amb una pistola per obligar-la a mantenir relacions sexuals. La investigació del cas es va iniciar el 26 de juliol del 2012, després que la dona fos atesa a l'hospital Josep Trueta com a conseqüència d'uns fets que va denunciar. Segons va especificar un caporal dels Mossos d'Esquadra durant el judici, van identificar Ruiz arran de la informació que els va proporcionar la suposada víctima.

Aquesta els va relatar que havia conegut un senyor en un bar de la zona de La Salle el 25 de juliol al vespre, que més tard va pujar al vehicle d'ell i que l'acusat es va dirigir a un descampat proper a Sant Gregori, on la va apuntar amb una arma de foc per intentar forçar-la. Va detallar, així mateix, que anaven amb un cotxe Fiat Brava, del qual només recordava una part de la matrícula. Els agents en van localitzar un de color verd a prop del bar, que tenia una matrícula que coincidia amb el número parcial que els havia facilitat la denunciant. A partir d'aquí, a través de la base de dades de la Direcció General de Trànsit, van saber el domicili de Ruiz. El caporal va explicar que quan van procedir a la seva detenció l'home va proferir una frase despectiva envers la denunciant; va reconèixer que aquella nit havia estat amb ella, però va negar que l'hagués amenaçat.

En la sentència, la jutgessa, Virginia Moreno, també considera que no ha quedat acreditat que Ruiz hagués atacat ni intimidat la dona. En el judici, ella va declarar que no sabia el nom del presumpte agressor ni la data en què va interposar la denúncia. Es va limitar a dir que va estar en un bar on hi havia molta gent i que no recordava que hagués establert una amistat especial amb ningú. Va aclarir que després de sortir pels bars, sempre marxava amb alguna persona que li oferís dur-la a casa en cotxe. Aquell dia, però, “no es va fixar ni en el color ni en la marca de l'automòbil en què va pujar”. En aquella època, “bevia molt perquè tenia problemes personals” i “totes les nits anava a locals i li proposaven mantenir relacions”, però ella “mai hi accedia”.

No es va trobar la pistola

La declarant va insistir que “no volia entrar en esdeveniments desagradables de la seva ment”, que no tenia consciència que l'haguessin amenaçat amb una pistola ni tampoc recordava haver identificat l'acusat en una roda de reconeixement. En les actuacions, a més, no hi ha cap informe mèdic de la víctima en el qual consti que es produís una lesió que sigui rellevant per a la causa; i els Mossos no van trobar l'arma de foc a l'acusat.

Per tot plegat, s'ha dictat una sentència absolutòria per a Ruiz, que va ser defensat per l'advocat Daniel Gómez Martín. Alhora, s'ha deixat sense efecte una mesura cautelar que es va decretar el 27 de juny contra l'home, a qui es prohibia aproximar-se a la denunciant i comunicar-s'hi a través de qualsevol mitjà.

LA DATA

25.07.12
La denunciant
i Ruiz es van conèixer en un bar. Després, va ser atesa per una presumpta agressió sexual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia