Successos

Entra a la presó el causant del xoc mortal de les Planes del 2009

Francisco Sánchez Gómez, el conductor veí d'Amer que el 19 de març del 2009 va causar l'accident que va costar la vida a tres homes (Octavi Guinó Buil, José Lino Moura da Silva i Xavier Matas Collell) a les Planes, va entrar divendres a la presó del Puig de les Basses de Figueres per complir la condemna de tres anys de presó per tres delictes d'homicidi imprudent que li va imposar l'Audiència.

El jutjat penal número 1 de Girona, responsable de l'execució de la sentència, va ordenar l'empresonament de Sánchez Gómez el mes de novembre, però l'advocat del condemnat va retardar-ne l'entrada a la presó al·legant que a ell no se li havia notificat formalment la resolució de l'audiència en què es revocava la suspensió de la pena que abans tenia concedida.

La resolució de l'audiència, que finalment ha portat el conductor homicida a la presó gairebé sis anys després, ve de l'acceptació del recurs que va presentar Àgata Guinó Soler ( filla d'una de les víctimes), al qual es va adherir el fiscal, contra la suspensió de la pena que havia concedit el jutjat penal al condemnat a canvi que fes un tractament de deshabituació de l'alcohol i que no tornés a delinquir en un període de cinc anys. L'audiència va considerar que el condemnat no es podia beneficiar d'aquesta mesura extraordinària perquè la sentència de l'audiència va absoldre Sánchez Gómez del delicte contra la seguretat del trànsit perquè no s'havia acreditat que perdés el control per culpa d'anar begut. “Per tant, no concorre el primer requisit exigit en l'article 87.1 del Codi Penal, pel qual el penat hauria delinquit a causa de l'alcohol”, s'hi remarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia