Successos

La Guàrdia Civil vigilarà dins les nuclears

S'estan formant agents en la matèria

Ho faran després de l'estiu

La Guàrdia Civil començarà enguany a encarregar-se també de la seguretat a l'interior de les centrals nuclears. Està previst que els agents es despleguin amb punts fixes dins d'aquestes instal·lacions entre l'estiu i finals d'any, segons va avançar ahir el coronel José Aledo, cap interí de la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona.

La mesura formarà part de l'aplicació d'un projecte que fa temps que s'està elaborant des de la Guàrdia Civil, i que a la demarcació de Tarragona afectarà les dues centrals nuclears d'Ascó i la de Vandellòs II. Aledo, però, va desvincular que la seva aplicació enguany estigui relacionada amb l'amenaça terrorista sobre aquest tipus d'instal·lacions.

Es calcula que seran entre 30 i 40 els agents que s'encarregaran d'aquestes tasques, els quals ja estan rebent formació específica en aquest àmbit. Tots ells treballaran en coordinació amb la seguretat privada que actualment hi ha a l'interior de les centrals.

Serveis marítims

D'altra banda, Aledo també va avançar ahir que s'està treballant perquè els serveis marítims de la comandància, ara a Torredembarra, es traslladin “a curt termini” al Port de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia