Successos

Intoxicats pel clor d'una piscina, a Ripoll

Disset joves que es banyaven en un càmping van haver de ser atesos

Disset menors van resultar ahir intoxicats lleument per l'excés de clor que hi havia a la piscina del càmping L'Euga, de Ripoll, on s'estaven banyant. Algunes de les afeccions que van presentar els joves van ser nàusees, marejos i irritació a les vies respiratòries. Els serveis d'emergències van rebre l'avís de l'incident a tres quarts de dues del migdia. L'establiment on es van originar els fets està situat a tocar de l'N-151. Fins allí s'hi van desplaçar sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat, els caps de la junta local de sanitat de la capital del Ripollès, diversos sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i els responsables del manteniment de la piscina. Vuit dels nois i noies van ser traslladats a l'hospital de Campdevànol i la resta van ser atesos al centre d'atenció primària (CAP) de Ripoll. Tots ells van tenir una afectació de caràcter lleu, van ser tractats amb oxigen i corticoides, i tan sols unes hores més tard ja van rebre l'alta mèdica. L'únic infant que va patir un perjudici una mica més important va ser un menor que havia tingut bronquitis feia poc. No obstant això, el seu pronòstic també era considerat lleu i tampoc va haver de quedar hospitalitzat.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va explicar que la piscina del càmping va quedar precintada com a mesura preventiva. Els Mossos d'Esquadra van avançar que avui està previst que els tècnics duguin a terme una inspecció de la instal·lació per tal de detectar per què es va produir l'accident. Segons les primeres hipòtesis, s'hauria originat una avaria en el dispensador de clor; hauria tingut lloc una fuita d'aquest element, i per aquest motiu els nivells de producte que es van registrar eren més elevats del que és habitual.

LA XIFRA

8
menors
van ser traslladats a l'hospital de Campdevànol i nou, al CAP de Ripoll. Tots van ser donats d'alta ahir mateix.

LA FRASE

La piscina del càmping va quedar precintada, a l'espera que es detecti el motiu de l'avaria
Jordi Munell
alcalde de ripoll


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia