Successos

Atracament a mà armada i a cara descoberta a Bàscara

Dos homes que parlaven francès i que van quedar gravats van encanonar la directora de la sucursal de La Caixa i van fugir amb un cotxe robat a França que van cremar a Vilademuls

Dos homes que parlaven francès i que duien un cotxe robat a França van atracar ahir al matí la sucursal de La Caixa de Bàscara, situada a peu de la carretera N-II. Els assaltants van actuar a cara descoberta tot i que duien ulleres fosques i un d'ells un barret virolat que el feia molt visible. Mentre un dels atracadors es va quedar a la porta, l'altre va anar al despatx de la directora de la sucursal i li va posar una pistola al coll mentre li exigia que li obrís la caixa forta. Els lladres, però, no van poder endur-se el contingut de la caixa forta, que és d'obertura retardada, i van decidir no esperar. Es van emportar els diners que hi havia al taulell i també la bossa de mà d'una clienta que hi havia a l'oficina.

Es dóna la coincidència que la clienta a qui van robar la bossa és treballadora del supermercat i que una estona abans de l'atracament havia vist els dos atracadors que havien anat a comprar a la botiga. Altres testimonis també van relatar haver vist els dos atracadors rondant pel poble abans no es van decidir, quan eren dos quarts de dotze del matí, a entrar al banc i perpetrar l'atracament.

Durant l'acció, cap dels quatre empleats de La Caixa ni cap client va quedar ferit i els lladres van fugir amb un Peugeot 307 per l'N-II en direcció sud, fins que es van desviar cap a un camí de terra i allà, a uns 200 metres de l'N-II, dins del terme municipal de Vilademuls, van calar foc al cotxe que havien fet servir per la fugida. Un testimoni va poder veure com els dos homes que acabaven de deixar el cotxe en flames pujaven a un altre vehicle, de color clar, i marxaven.

Els bombers van ser alertats d'un cotxe incendiat a Vilademuls i el van anar a apagar. Aviat es va relacionar l'atracament a Bàscara amb l'incendi del cotxe a Vilademuls.

Els Mossos d'Esquadra, que estan investigant si els atracadors havien deixat un segon vehicle a la zona on van cremar el 307 o si els va anar a recollir un tercer còmplice, van comprovar que el vehicle incendiat a Vilademuls constava com a robat a l'Estat francès i, davant les evidències que els atracadors poden ser francesos, van alertar la policia fronterera i també les autoritats franceses per intentar identificar els assaltants, que van quedar enregistrats per les càmeres de l'oficina bancària. Com que anaven a cara descoberta, les tasques d'identificació es preveuen relativament senzilles en el cas que es tracti d'atracadors que ja constin als arxius policials.

LA DATA

22.09.15
dos homes
armats van atracar la sucursal de La Caixa d'arran de l' N-II a Bàscara.

LA XIFRA

200
metres
lluny de l'N-II, a Vilademuls, van cremar el cotxe, robat a França.

LA FRASE

Abans d'atracar el banc, els lladres van anar a comprar al supermercat
Narcís Saurina
alcalde de bàscara


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia