Successos

Prostitució

Mainadera versus meuca per força

El fiscal demana 12 anys de presó per a dos homes i una dona acusats de prostituir per força una noia a qui van prometre feina de mainadera

La història de Luminita és una de les tantes que sentim explicar de les noies vingudes de països llunyans que es prostitueixen als bordells catalans: una jove pressuposadament ingènua a qui van prometre una feina honesta (en el seu cas de mainadera) i que acaba fent de meuca per força, a còpia d'amenaces i cops, i segrestada sense papers en algun catau de mala mort. Però en aquesta ocasió els rufians que explotaven Luminita, si no surten imprevistos dels habituals (desaparició de la víctima, per exemple), s'asseuran al banc dels acusats a l'Audiència de Girona per respondre als càrrecs de tràfic de persones i rufianisme i afrontar les penes de 12 anys de presó que el fiscal demana per a Gabriel Vulgaris, Ionut Mihail i Nicoleta Zaharagin. Segons el relat que fa el fiscal, Gabriel Vulgaris coneixia Luminita perquè vivia al mateix barri de la mateixa ciutat, Braila (Romania), i sabent que ella i la seva família passaven penúries econòmiques li va oferir feina a Catalunya per cuidar nens. Li va fer un primer oferiment quan la noia encara era menor d'edat però ella, aconsellada per la seva mare, va rebutjar l'oferta. Però Vulgaris va esperar que la noia (mare d'un nen petit) fos major d'edat i li va tornar a fer l'oferiment i la va acabar seduint amb la promesa d'un sou de 1.200 euros al mes fent de mainadera. I la noia va acceptar i es va comprometre que amb el seu sou pagaria a Vulgaris el preu del viatge que ell li pagava d'entrada. I el març del 2011 Luminita va agafar un autobús de línia que la va dur a Barcelona. Allà es va trobar amb Ionut Mihail, un amic de Vulgaris, que feia dos anys que vivia a Figueres. Ionut va traslladar la noia al pis que ell tenia arrendat a Figueres on també vivia Nicoleta Zaharagin, que ja exercia de prostituta al Moonight, a Hostalets de Llers. Un cop allà, ja li van dir clarament que no comptés amb fer de mainadera i que l'única manera que tenia de pagar el deute que havia contret amb el viatge era fer de prostituta en un club de l'Empordà. Primer li van pintar bé: li van dir que tots els diners que guanyés els havia d'entregar però que Gabriel Vulgaris li obriria un compte a Romania i amb els diners li compraria una casa. I la jove s'hi va avenir i llavors la van sotmetre a un ritual d'iniciació i li van retirar els documents i el mòbil i la van portar al Moonight, on Nicoleta controlava els serveis que feia per saber els diners que havia d'entregar. La noia, sempre segons el relat del fiscal, no podia fer festa cap dia, no podia anar enlloc sola i els seus explotadors s'ocupaven de dur-la del club al pis de Figueres. La situació d'esclavatge va durar diversos mesos fins que la noia, aprofitant un descuit dels seus explotadors, va fugir, va arribar a França i allà va denunciar els fets. L'Audiència de Girona té previst jutjar els fets al desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia