Successos

Policial

Pixon ‘versus' Tàser

La policia local de Lloret ha optat per aquestes armes que disparen gas pebre i pintura en lloc de les elèctriques per reduir esvalotadors

Mentre als Mossos no els acaben d'arribar –per motius polítics diversos– les reclamades pistoles elèctriques Tàser com a eines per reduir persones esvalotades sense haver d'utilitzar les armes de foc mortal, algunes policies locals, com la de Lloret de Mar, han trobat una alternativa que consideren més idònia, més útil policialment i més innòcua per al receptor. Són les pistoles Pixon, que disparen gas pebre i pintura i disposen d'un visor de làser per assegurar el tret. La policia de Lloret va descartar les Tàser i va optar per les suïsses Pixon perquè els donava un avantatge en els casos d'haver d'actuar contra grups hostils: que deixava marcats els sospitosos un cop encertats en cas que intentessin fugir o que els agents s'haguessin de replegar per majoria numèrica dels contraris.

Van valorar també que en circumstàncies normals és difícil que la policia no disposi almenys de 4 agents que puguin anar amb les seves respectives Pixon a controlar un grup esvalotador. Les pistoles Pixon són d'efectes assegurats a una distància màxima de fins a 10 metres. Ara per ara no les han hagut de disparar, però sí que les han ensenyat algun cop i només de veure's apuntat amb la mira, l'objectiu ja va creure i va deixar d'esvalotar. De cara a la temporada d'estiu, quan Lloret de Mar és centre de concentracions de noctàmbuls, els policies de Lloret faran unes pràctiques d'entrenament.

De pistoles Tàser, a les comarques gironines en tenen les policies locals de Caldes de Malavella, Girona, Blanes, Sils i Hostalric i els vigilants de Riells i Viabrea i Fogars de la Selva.

Mossos i policies s'han fet tips de reclamar que els dotin de pistoles Tàser per estalviar treure armes de foc en casos de gent que es revolta o de malalts incontrolats. Les Tàser, però, han tingut rebuig d'associacions pels drets humans, que van advertir que les descàrregues elèctriques podien ser fatals per segons quins individus. Lloret ha marcat la diferència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia