Successos

Malgrat instal·larà quinze càmeres als accessos al municipi

El govern de Malgrat –el PSC i JxM– va aprovar en el darrer ple municipal destinar una partida de 200.000 euros –d'un superàvit global acumulat pel consistori d'1,1 milions d'euros condicionat a inversions sostenibles– a la instal·lació d'una quinzena de càmeres de seguretat per controlar el trànsit en les sortides i entrades del municipi. La proposta, respecte a la qual van votar en contra ERC, CiU i la CUP, mentre que el PP es va abstenir, inclou una despesa de 10.000 euros anuals per a manteniment del sistema. L'alcalde, Joan Mercader (PSC), va defensar la inversió ja que es planteja “per augmentar la seguretat dins la població i ajudar a resoldre conflictes vinculats amb la mobilitat”. L'alcalde considera plenament justificada la partida, sobretot perquè la particularitat de Malgrat com a municipi turístic “comporta un flux de vehicles enorme en determinades èpoques de l'any i poden donar molta informació per a la tasca que duen a terme els cossos policials”. Està previst que, un cop s'adjudiqui per concurs la instal·lació –que també inclou el programari per controlar-les des de la comissaria i la formació dels agents–, les càmeres estiguin a ple rendiment passat l'estiu.

En el debat del ple, la CUP va ser la formació que va mostrar més el seu desacord amb la instal·lació de càmeres a la població. “Confiem que aquests sistemes es limitin a llegir matrícules i no atemptin contra la privacitat fent gravacions de les persones”, va etzibar la regidora Núria Casajuana, que va criticar que la inversió prevista “es consideri sostenible quan representa una despesa anual per a l'Ajuntament de 10.000 euros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia