Successos

La policia atura un camió que transportava mitja tona d'haixix, a la Jonquera

Ha detingut tres homes relacionats amb el carregament, que s'han negat a declarar

També ha trobat droga en un automobilista i un passatger de bus

La Policía Nacional ha comissat mitja tona d'haixix que ha descobert en la càrrega d'un camió procedent d'Alacant que va fer aturar abans que travessés la frontera a la Jonquera. Els agents van arrestar el conductor del camió i dos homes més amb relació al carregament de droga. Els detinguts van ser conduïts als calabossos i es van negar a declarar davant la policia. Està previst que aquest matí passin a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, on tindran ocasió d'explicar el seu paper amb relació a la droga que transportava el camió interceptat a la Jonquera.

Aquest comís de droga, que es considera de notòria importància i que ha estat realitzat a través d'una investigació, no és l'únic que ha fet la Policía Nacional els últims dies a la Jonquera. Des del diumenge dia 12 a la matinada, hi ha hagut dos comisos més, tot i que de quantitats més petites.

En el primer cas, els agents que diumenge a la matinada feien un dels habituals controls per reprimir la delinqüència itinerant van aturar al peatge de l'AP-7 dos homes que circulaven amb un Opel Astra en sentit nord. Els dos ocupants del cotxe no van saber donar explicacions clares sobre els motius de la seva ruta i els policies els van fer un escorcoll al cotxe. No van trobar res sospitós, però quan van fer l'escorcoll als dos homes, van trobar un bony a la zona de les natges sota els pantalons d'un dels nois. Eren 53 grams d'heroïna i 370 euros. L'home que duia l'heroïna, Federic Luc Duboisset, francès de 43 anys, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i el seu company va quedar lliure. Duboisset va explicar que havia comprat l'heroïna a Figueres.

El detingut, que té antecedents a l'Estat francès per delictes contra la seguretat viària, danys, tràfic de drogues, amenaces i furt, va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

La motxilla al bus

La mateixa nit, en un control als passatgers d'un autobús que venia de Barcelona i també circulava en sentit nord, els agents de la Policía Nacional van trobar una motxilla amb 1.409 grams d'haixix. Només de pujar a l'autobús, els policies van sentir una forta ferum de marihuana que venia de la part del darrere. Un dels passatgers, en veure els policies, va ventar una coça a la motxilla que tenia als peus del seient, en un intent de desvincular-se'n. Diversos passatgers, però, van testimoniar que havien vist qui duia la bossa quan va pujar i finalment el passatger, Thomas Bernard Allen Derenne, de 32 anys, va admetre que la motxilla era seva i la policia se'l va endur detingut i li va comissar la droga.

Derenne, que té antecedents al seu país per robatori, receptació, amenaces, tinença d'armes, atemptat... també va quedar en llibertat per ordre judicial.

LA DATA

12.06.16
van detenir
el passatger d'un autobús que duia marihuana i l'ocupant d'un cotxe que duia heroïna.

LA XIFRA

3
homes
passaran avui a disposició judicial pel carregament de mitja tona d'haixix que traginava un camió.
1.409
grams
de marihuana duia el passatger d'un bus dins de la motxilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia